Logo

Άρχισε η δίκη του «μακελάρη» του Κολοράντο [βίντεο]



 
 

Holmes 27-4-2015Σχεδόν τρία χρόνια μετά το μακελειό σε κινηματογράφο της πόλης Ορόρα του Κολοράντο, με 12 νεκρούς και 70 τραυματίες, ο δράστης, Τζέιμς Χολμς, κάθεται στο εδώλιο. Ο 27χρονος σκόρπισε τον θάνατο στην μεταμεσονύχτια προβολή...

της ταινίας "Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή", στις 20 Ιουλίου 2012, όταν εισέβαλε στην αίθουσα πετώντας δακρυγόνα και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως τους θεατές, με ένα αυτόματο όπλο. Όταν αυτό κόλλησε, έβγαλε ένα πυροβόλο όπλο και συνέχισε το θανάσιμο έργο του.

Εκτός από 164 πράξεις ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκρονίας – δύο για κάθε πρόσωπο που σκότωσε ή αποπειράθηκε να σκοτώσει – κατηγορείται ακόμα για κατοχή εκρηκτικών υλών και εμπρηστικών μηχανισμών.

Οι ένορκοι – 11 γυναίκες και ένας άνδρας – επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 9.000 άτομα, σε μια διαδικασία που κράτησε μήνες.

Ο Χολμς, πρώην φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, δήλωσε αθώος, επικαλούμενος παράνοια. Ισχυρισμός που αναμένεται να αποκρούσουν έντονα οι κατήγοροι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο 24χρονος τότε σπουδαστής, ήξερε πολύ καλά τι έκανε, αφού προετοίμαζε επί εβδομάδες το χτύπημά του, συγκεντρώνοντας όπλα και πυρομαχικά. Λένε, μάλιστα, ότι ήθελε να βλάψει όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους και για το λόγο αυτό είχε παγιδεύσει το διαμέρισμά του με εκρηκτικά.

Αν Χολμς δεν βρεθεί ένοχος λόγω παραφροσύνης, θα καταδικαστεί σε επ' αόριστον εγκλεισμό σε κρατικό ψυχιατρικό νοσοκομείο. Αν βρεθεί ένοχος, οι ένορκοι θα αποφασίσουν αν θα καταδικαστεί σε θάνατο ή σε ισόβια χωρίς δυνατότητα αναστολής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-4-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Πυροβολισμοί με νεκρούς σε κινηματογράφο στην πρεμιέρα του Μπάτμαν! [βίντεο+φωτο]


Τελευταίες Ειδήσεις