Logo

Νεπάλ: Φόβοι ακόμη και για 10.000 νεκρούς



 
 

nepal-seismosΤον φόβο ότι ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στο Νεπάλ μπορεί να φθάσει και τις 10.000 εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Σουσίλ Κοϊράλα. Όπως δήλωσε στο Reuters, έχει δώσει εντολή για την ενίσχυση των επιχειρήσεων διάσωσης. Ακόμη απηύθυνε έκκληση...

προς τη διεθνή κοινότητα για βοήθεια σε σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Σημειώνεται, ότι με βάση τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί είναι 4.349, ενώ οι κάτοικοι που πέρασαν την τρίτη τους νύχτα στο ύπαιθρο, στα πεζοδρόμια, σε πάρκα και ανοικτούς χώρους, κάτω από αυτοσχέδια καταφύγια, σκάβουν με τα χέρια τους στα ερείπια των γκρεμισμένων σπιτιών τους για να ανασύρουν τους νεκρούς συγγενείς τους.

Στις απομακρυσμένες περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού η καταστροφή είναι ολική, οι ανάγκες τεράστιες και η βοήθεια δεν μπορεί να φτάσει εξαιτίας του κατεστραμμένου οδικού δικτύου.

Συνολικά 8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τον σεισμό, ενώ περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια έχουν επείγουσα ανάγκη για τρόφιμα, πόσιμο νερό και στέγη, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Φορτία τροφίμων, ιατροφαρμακευτικού υλικού, σκηνές, κουβέρτες συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο της Κατμαντού, όμως η μεταφορά και η διανομή τους καθυστερεί εξαιτίας της χαώδους κατάστασης, της έλλειψης προσωπικού, της καταστροφής του οδικού δικτύου και της διακοπής των τηλεπικοινωνιών που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο τον συντονισμό των επιχειρήσεων.

nepal-seismos

nepal-seismos

nepal-seismos

nepal-seismos

nepal-seismos

nepal-seismos

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-4-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις