Logo

Αφγανιστάν: Θανατικές καταδίκες για το λιντσάρισμα γυναίκας που κατηγορήθηκε ότι έκαψε το Κοράνι



 
 

Farkhunda 6-5-2015Την εκτέλεσή τους αναμένουν τέσσερις Αφγανοί που καταδικάστηκαν για την φονική επίθεση σε μια γυναίκα που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, αφού κατηγορήθηκε ψευδώς ότι έκαψε το Κοράνι...

Αν και στο Αφγανιστάν η ζωή μιας γυναίκας συχνά δεν έχει αξία, ο θάνατος της 28χρονης Φαρκούντα, στις 19 Μαρτίου, προκάλεσε σοκ και εθνική κατακραυγή στη χώρα και οδήγησε σε εκτεταμένες διαμαρτυρίες κατά της μεταχείρισης των γυναικών.

Η 28χρονη είχε μια διαφωνία με έναν μουλά, σχετικά με την πρακτική του να πουλάει φυλαχτά σε γυναίκες, κοντά στο γνωστό τζαμί Σαχ-ντου-Σαμσάιρα, που βρίσκεται σε μικρί απόσταση από το Προεδρικό Μέγαρο και το κύριο παζάρι της Καμπούλ.

Στη διάρκεια του καυγά, κατηγορήθηκε ότι έκαψε το Κοράνι και μέλη από το πλήθος, που άκουσαν τις κατηγορίες, της επιτέθηκαν, παρότι οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν κατηγορηματικά, ότι η γυναίκα ήθαν αθώα.

Η Φαρκούντα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, ένα αυτοκίνητο πέρασε πάνω από το σώμα της και αφού σύρθηκε μέσα στους δρόμους και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά.

Χρειάστηκαν μόλις τέσσερις ημέρες διαδικασίας στο ακροατήριο για την επιβολή της θανατικής ποινής σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων. Οκτώ ακόμα άτομα καταδικάστηκαν σε 16 χρόνια φυλάκιση και 18 άλλα αθωώθηκαν.

Δεκαεννέα αστυνομικοί οι οποίοι κατηγορούνται ότι παρέβησαν το καθήκον τους, μη αποτρέποντας την επίθεση, αναμένουν απόφαση για την υπόθεσή τους, την Κυριακή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-5-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις