Logo

Σταρ του Bollywood καταδικάστηκε για παράσυρση και εγκατάλειψη αστέγου



 
 

khan 6-5-2015Ινδικό δικαστήριο καταδίκασε τον αστέρα του Bollywood, Σαλμάν Καν, σε φυλάκιση πέντε ετών, για το θάνατο ενός άστεγου άνδρα σε τροχαίο με εγκατάλειψη στη Βομβάη, το 2002. Ο νεκρός ήταν μεταξύ πέντε ανθρώπων...

που τραυματίστηκαν στο περιστατικό. Ο ηθοποιός καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία.

Ο Καν υποστήριζε ότι ο οδηγός του ήταν πίσω από το τιμόνι, αλλά ο δικαστής έκρινε ότι οδηγούσε ο ίδιος το αυτοκίνητο και μάλιστα, υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η καταδικαστική απόφαση αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τον Καν, ο οποίος είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Bollywood, έχοντας εμφανιστεί σε περισσότερες από 80 ταινίες στη γλώσσα Χίντι, αναμεσά τους μεγάλες εμπορικές επιτυχες.

Η ινδική τηλεόραση ανέφερε ότι ο ηθοποιός κατέρρευσε στο δικαστήριο, κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίες.

Αρκετοί από τους συναδέλφους του στο Bollywood εξέφρασαν την υποστήριξή και τη συμπάθειά τους προς το πρόσωπό του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση συνταράσσει το Bollywood και την Ινδία για πολλά χρόνια. Αργά τη νύχτα της 28ης Σεπτεμβρίου 2002, το Toyota Land Cruiser του Καν προσέκρουσε σε ένα αρτοποιείο στην περιοχή Μπαντρα της Βομβάης.

Το όχημα πέρασε πάνω από πέντε ανθρώπους που κοιμούνταν στο δρόμο, σκοτώνοντας τον 38χρονο Νουρ Ουάλ Καν και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους τρεις. Ένα ακόμα πρόσωπο υπέστη μικροτραυματισμούς.

Η κατηγορούσα αρχή ισχυρίστηκε, ότι Καν οδηγούσε μεθυσμένος, κάτι το οποίο ο ηθοποιός αρνήθηκε στο δικαστήριο. Ωστόσο, πολλοί μάρτυρες διαφωνούν.

Ένας αστυφύλακας που εργαζόταν στην ασφάλεια του Καν, είπε στην αστυνομία, ότι ο "μεθυσμένος" ηθοποιός είχε χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Ο αστυνομικός πέθανε το 2007 από φυματίωση.

Τον Απρίλιο, ο οδηγός του Καν είπε στο δικαστήριο ότι οδηγούσε ο ίδιος όταν έσκασε ένα λάστιχο και έχασε τον έλεγχο, αλλά το δικαστήριο δεν δέχθηκε αυτήν την εκδοχή.

Ο ηθοποιός αναμένεται να προσβάλει την καταδικαστική απόφαση, η οποία δημιουργεί πολλά προβλήματα σε ακριβές παραγωγές ταινιών του, που έχουν ήδη αρχίσει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-5-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις