Logo

«Ψυχασθενείς» χαρακτηρίζει τους μετανάστες από τη χώρα της, η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές



 
 

prwthypourgos bagladesh 24-5-2015Με βαρείς χαρακτηρισμούς επιτέθηκε στους μετανάστες από τη χώρα της, που μεταναστεύουν για να γλιτώσουν από τη φτώχεια, η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σεΐχ Χασίνα. Συγκεκριμένα, η πρωθυπουργός αναφερόμενη σε όσους μετανάστεύουν από το Μπαγκλαντές,, πολλοί εκ των...

οποίων πνίγονται στη θάλασσα, τους χαρακτήρισε  "ψυχασθενείς" και τους κατηγόρησε ότι αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας.

"Υπάρχουν αρκετές δουλειές για αυτούς κι όμως φεύγουν από τη χώρα κατ' αυτόν τον καταστροφικό τρόπο", είπε η Σεΐχ Χασίνα, μιλώντας για τη μεταναστευτική κρίση στη Νοτιοανατολική Ασία, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Sangbad Sangstha. 

Η Σεΐχ Χασίνα, αναλυτικότερα, χαρακτήρισε τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί μεσοπέλαγα "ψυχικά άρρωστους" επειδή έφυγαν από τη χώρα αναζητώντας δουλειά και πρόσθεσε ότι στο Μπανγκλαντές "η ζωή τους θα ήταν καλύτερη".

"Αμαυρώνουν την εικόνα του Μπανγκλαντές σε διεθνές επίπεδο", συμπλήρωσε και ζήτησε από τις αρχές  να σταματήσουν τη φυγή των μεταναστών και να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση των διακινητών ανθρώπων.

"Εκτός από τους διακινητές, θα πρέπει να τιμωρηθούν και αυτοί που φεύγουν παράνομα από τη χώρα", ανέφερε κατά την ομιλία της σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου Εργασίας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να διεξαχθούν εκστρατείες ώστε οι μετανάστες να μην δίνουν χρήματα στους διακινητές για να φεύγουν παράνομα στο εξωτερικό, γιατί έτσι πέφτουν σε παγίδα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, χιλιάδες μετανάστες από τη Μιανμάρ και το Μπανγκλαντές βρίσκονται σε κίνδυνο στον Κόλπο της Βεγγάλης, παγιδευμένοι μεσοπέλαγα ενώ πλησιάζει η εποχή των μουσώνων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-5-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις