Logo

Ινδία: Στους 1.786 οι νεκροί από τον φονικό καύσωνα



 
 

nekroi kauswnas India 29-5-2015Συνολικά 1.786 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής την ζωή τους αυτήν την εβδομάδα από το κύμα καύσωνα που πλήττει την βόρεια και την νότια Ινδία, με το θερμόμετρο να ξεπερνάει τους 46 βαθμούς Κελσίου στα κρατίδια Άντρα Πραντές και Τελανγκάνα, αλλά και...

στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί.

Οι άδειες των γιατρών έχουν ανακληθεί, ώστε να βοηθήσουν στην φροντίδα των χιλιάδων ανθρώπων που συρρέουν στα νοσοκομεία και τις κλινικές με προβλήματα υγείας τα οποία έχουν προκληθεί από την υπερβολική ζέστη. Οι περισσότεροι νεκροί από τον καύσωνα είναι εργάτες οικοδομών, άστεγοι και ηλικιωμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκατοντάδες θάνατοι από το κύμα καύσωνα στην Ινδία θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί εάν οι αρχές ακολουθούσαν το παράδειγμα της πόλης Αχμενταμπάντ, η οποία εισήγαγε μέτρα, όπως η λειτουργία χώρων με κλιματισμό, για να προστατεύει τους πολίτες της από τις υψηλές θερμοκρασίες, δήλωσαν ειδικοί.

Ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, η Ινδία αναμένεται να αντιμετωπίζει συχνότερα κύματα καύσωνα, όπως αυτό που προκάλεσε τόσους θανάτους, και θα πρέπει, σύμφωνα με ειδικούς, να χαρακτηρίσει το καιρικό αυτό φαινόμενο μια φυσική καταστροφή, όπως συμβαίνει με τις πλημμύρες ή τους σεισμούς, και να καταρτίσει μια στρατηγική για να προστατεύει τους πιο ευάλωτους.

«Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες υπογραμμίζουν την ανάγκη για προσαρμοσμένα τοπικά σχέδια για την αντιμετώπιση του καύσωνα και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις του στην υγεία», σημείωσε ο Αντζάλι Τζαϊσουάλ, του Συμβουλίου Υπεράσπισης των Φυσικών Πόρων (NRDC), το οποίο εδρεύει στις ΗΠΑ.

«Το Σχέδιο Δράσης για τον Καύσωνα της Αχμενταμπάντ --το πρώτο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της Νότιας Ασίας κατά των κυμάτων υπερβολικής ζέστης-- αποσκοπεί στην προστασία των ευαίσθητων κοινοτήτων των πόλεων κατά την διάρκεια αυτού του είδους των καταστροφών», πρόσθεσε.

«Από την στιγμή που τα κύματα καύσωνα πλήττουν μεγάλες μερίδες του πληθυσμού, δεν μπορείς να προχωρήσεις σε μια απομάκρυνση των κατοίκων. Προσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει να βρούμε έναν καλύτερο τρόπο για να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις όπως αυτή», σημείωσε ένας αξιωματούχος του κρατιδίου Άντρα Πραντές, στο οποίο 1.020 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από το πρόσφατο κύμα καύσωνα.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-5-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τον φονικό καύσωνα στην Ινδία [βίντεο+φωτο]

Φονικός καύσωνας στην Ινδία - 539 οι νεκροί [φωτο]

Εκατοντάδες νεκροί από το κύμα καύσωνα στην Ινδία [βίντεο+φωτο]

 

 


Τελευταίες Ειδήσεις