Logo

Οργή κατά του Ισλάμ στο Τέξας - Οπλισμένοι διαδηλωτές έξω από τέμενος στο Φοίνιξ [βίντεο+φωτο]



 
 

phoenix4 30-5-2015Έξω από ένα τέμενος στο Φοίνιξ στο Τέξας των ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν περίπου 75 διαδηλωτές, ορισμένοι εξ αυτών οπλισμένοι και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο Ισλάμ. Μάλιστα, ορισμένοι από τους διαδηλωτές πήγαν οπλισμένοι στη διαδήλωση έξω από...

το Κέντρο της Ισλαμικής Κοινοτητας του Φοίνιξ.

Οι διαδηλωτες, που κρατούσαν σκίτσα του Μωάμεθ, πραγματοποίησαν την κινητοποίηση μερικές εβδομάδες μετά από μια παρόμοια εκδήλωση στο Τέξας η οποία έγινε στόχος επίθεσης από δύο ενόπλους, μουσουλμάνους που προσεύχονταν στο συγκεκριμένο τέμενος.

Την κινητοποίηση οργάνωσε ένας βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, ο οποίο ανάρτησε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες, που τον εικονίζουν να φορά ένα μπλουζάκι με το σύνθημα "Fuck Islam" ανεμίζοντας την αμερικανική σημαία. Πρόκειται για τον Τζον Ριτζχάιμερ, ο οποίος στο λογαριασμό του στο Facebook έγραψε: "Αυτή είναι μια αντίδραση στην πρόσφατη επίθεση στο Τέξας", υποδεικνύοντας σε όσους ήθελαν να συμμετάσχουν να προσέλθουν οπλισμένοι, για την περίπτωση που υπάρξει μια "πολύ αναμενόμενη επίθεση".

phoenix2 30-5-2015

Πάνω από 900 άνθρωποι ανέφεραν μέσω Facebook ότι επρόκειτο να λάβουν μέρος στην διαδήλωση, που άρχισε στις 18:00 την Παρασκευή τοπική ώρα (04:00 σήμερα, ώρα Ελλάδας).

phoenix1 30-5-2015

Ωστόσο, πολλοί ήταν οι χρήστες του ιστοτόπου που επέκριναν έντονα το κάλεσμα στη συγκέντρωση αυτή.

phoenix3 30-5-2015

Τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, τα οποία πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα, έχουν υπάρξει αφορμή ένοπλων επιθέσεων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες.

phoenix5 30-5-2015

Αντιισλαμικές οργανώσεις στις ΗΠΑ έχουν εντείνει τη δράση τους το τελευταίο διάστημα, δημοσιεύοντας καταχωρίσεις και οργανώνοντας κινητοποιήσεις. Επικαλούνται τη βαρβαρότητα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και καταγγέλλουν το Ισλάμ ως μια βίαιη θρησκεία.

phoenix6 30-5-2015

Το τέμενος του Φοίνιξ έχει καταδικάσει επανειλημμένα τις βίαιες επιθέσεις. Πέρυσι, είχε φιλοξενήσει έναν ιμάμη που επικρίνει έντονα οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, η αλ Κάιντα ή η Μπόκο Χαράμ, για μια σειρά κηρυγμάτων.

Ο πρόεδρος του κέντρου κάλεσε τους πιστούς να μην προκαλέσουν τους διαδηλωτές ούτε να συγκρουστούν μαζί τους. "Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας ότι δεν αντιμετωπίζουμε την αδικία με αδικία, αλλά με χάρη και ευσπλαχνία και καλοσύνη", είπε χαρακτηριστικά ο Οσάμα Σάμι στους πιστούς, στο κήρυγμά του μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Η αστυνομία του Φοίνιξ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και έχει αναπτύξει δυνάμεις στη συνοικία όπου βρίσκεται το τέμενος, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Τρεντ Κραμπ.

Το αληθινό Ισλάμ είναι τρομοκρατία, υποστηρίζει ο οργανωτής της διαδήλωσης

Ο Ριτζχάιμερ υποστήριξε ότι με την κινητοποίηση αυτή θέλει να δείξει το "πραγματικό" πρόσωπο του Ισλάμ. "Το αληθινό Ισλάμ είναι τρομοκρατία. Ναι, αυτοί που διαπράττουν τις ωμότητες εφαρμόζουν το βιβλίο όπως γράφτηκε", υποστήριξε ο ίδιος—έφεδρος αρχιλοχίας των Πεζοναυτών που υπηρέτησε στο Ιράκ από το 2005 ως το 2008—στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, αναφερόμενος στο Κοράνι.

Ο Ιμράν Σιντίκι, του παραρτήματος του Συμβουλίου Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων στην Αριζόνα, έκανε λόγο περί μιας "επιδημίας" μισαλλοδοξίας και εκδηλώσεων εναντίον του Ισλάμ. "Μην αυταπατάστε, δεν λένε ότι θέλουν να απαλλάξουν την Αμερική από το ριζοσπαστικό Ισλάμ, λένε ότι θέλουν να απαλλάξουν την Αμερική από το Ισλάμ", υποστήριξε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-5-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις