Logo

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της κόρης του από τον Ζαν-Μαρί Λεπέν



 
 

lepen 2-6-2015Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε ο  ιστορικός ηγέτης της Γαλλικής ακροδεξιάς Ζαν-Μαρί Λεπέν αμφισβητώντας τον "αποκλεισμό" του από το Εθνικό Μέτωπο, όπως επιδιώκει η κόρη του Μαρίν και νυν ηγέτιδα του κόμματος, με αφορμή τις πρόσφατες εμπρηστικές, ρατσιστικές δηλώσεις του...

Τη δικαστική προσφυγή ανακοίνωσε ο ίδιος ο 86χρονος Ζαν-Μαρί Λεπέν δηλώνοντας προς το Γαλλικό Πρακτορείο: «Αμφισβητώ τον αποκλεισμό μου ως μέλους και κατά συνέπεια την ερμηνεία" του καταστατικού του κόμματος που μου στέρησε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου».

Όπως διευκρίνισε, προσέφυγε εναντίον του Εθνικού Μετώπου στο δικαστήριο της Ναντέρ, όπου βρίσκεται η έδρα του κόμματος. Μια πρώτη ακρόαση ορίστηκε για την 12η Ιουνίου και, όπως είπε, θα είναι παρών στο δικαστήριο.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Ζαν-Μαρί Λεπέν υπήρξε συνιδρυτής του Εθνικού Μετώπου το 1972 και ήταν ο ηγέτης του επί 40 χρόνια, μέχρι που παρέδωσε τα ηνία στην κόρη του, τη Μαρίν, το 2011. Αφότου ανέλαβε την ηγεσία η Μαρίν Λεπέν προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις από το ρατσιστικό και αντισημιτικό παρελθόν του κόμματος. Παρά τις εκλογικές επιτυχίες της, η στρατηγική αυτή δεν ικανοποιεί τον γηραιό ηγέτη της ακροδεξιάς που θεωρεί ότι το κόμμα κινδυνεύει να χάσει την ταυτότητά του.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τον Απρίλιο ο Λεπέν έριξε λάδι στη φωτιά με νέες εμπρηστικές δηλώσεις για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και υπερασπιζόμενος τον στρατάρχη Πετέν ο οποίος κυβέρνησε τη Γαλλία κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο συνεργαζόμενος με τους Ναζί κατακτητές.

Τότε η  Μαρίν αντέδρασε συγκαλώντας το πειθαρχικό συμβούλιο του κόμματος που αποφάσισε την αποπομπή του από το κόμμα ενώ μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα συγκληθεί και ένα συνέδριο για να του αφαιρεθεί ο τίτλος του επίτιμου προέδρου.

«Αυτές είναι σταλινικές μέθοδοι, δεν είναι πολύ συνηθισμένες στη δεξιά», σχολίασε σήμερα ο Λεπέν.

Μετά την εκδίωξή του από το κόμμα ο Λεπέν είχε ανακοινώσει ότι «θα πολεμήσει με κάθε μέσο» που έχει στη διάθεσή του και ότι σχεδιάζει να ιδρύσει ένα άλλο κίνημα «που δεν θα ανταγωνίζεται το Εθνικό Μέτωπο».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-6-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις