Logo

Υεμένη: 1.200 κρατούμενοι απέδρασαν μετά από συγκρούσεις



 
 

yemen 30-6-2015Περίπου 1.200 κρατούμενοι, συμπεριλαμβανομένων υπόπτων για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα, απέδρασαν από φυλακή στην πόλη Ταΐζ της κεντρικής Υεμένης, μετά από συγκρούσεις. Η Υεμένη βρίσκεται στο έλεος...

της πιο σοβαρής κρίσης των τελευταίων χρόνων, καθώς οι ανίπαλες δυνάμεις παλεύον για τον έλεγχο της χώρας, η οποία βυθίστηκε στην αναταραχή όταν αντάρτες Χούτι ανάγκασαν τον Πρόεδρο Αμπντράμπο Μανσούρ Χάντι να καταφύγει στο Άντεν και στη συνέχεια στη Σαουδική Αραβία.

Δεν είναι σαφές πώς ακριβώς απέδρασαν οι κρατούμενοι.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Σαμπά μετέδωσε, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου των υπηρεσιών ασφαλείας, ότι η φυλακή δέχθηκε επίθεση από οπαδούς της αλ-Κάιντα. Ωστόσο, ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε στο Πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι κρατούμενοι διέφυγαν εν μέσω έντονων συγκρούσεων μεταξύ αντιμαχομένων ανταρτών.

Το Associated Press ανέφερε ότι οι φρουροί της φυλακής εγκατέλειψαν τις θέσεις τους μετά από συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών Χούτι και αντιπάλων τους.

Είναι η τρίτη μεγάλη απόδραση στην Υεμένη, μετά την έναρξη των εναέριων επιχειρήσεων εναντίον των αναρτών, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, στις 26 Μαρτίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-6-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις