Logo

O Πούτιν καλεί τον Ομπάμα σε διάλογο με ισότητα και σεβασμό



 
 

putin obama 4-7-2015Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε το Σάββατο τις ΗΠΑ σε έναν διάλογο βασισμένο στην ίση μεταχείριση και στον αμοιβαίο σεβασμό, με το συγχαρητήριο μήνυμα που απηύθυνε στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ...

Σε σχετική δήλωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι: «Στο συγχαρητήριο μήνυμά του, ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι, παρά τις διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες, οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις παραμένουν ο πιο σημαντικός παράγοντας για τη διεθνή σταθερότητα και ασφάλεια».

Οι δύο χώρες έχουν διαφωνίες σχετικά με  τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αμυντικά ζητήματα και τη δημοκρατία.

Επίσης, στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι ο Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βρουν λύσεις στα πιο περίπλοκα διεθνή ζητήματα και να απαντήσουν μαζί στις παγκόσμιες απειλές και προκλήσεις, αν βασίσουν τη σχέση τους στις αρχές της ισότητας και του αλληλοσεβασμού των συμφερόντων τους, πρόσθεσε το Κρεμλίνο.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το Κρεμλίνο στην ανακοίνσή του δεν αναφέρει άλλες λεπτομέρειες και δεν κάνει αναφορά στις δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί για τον ρόλο της Ρωσίας στην κρίση στην Ουκρανία και για την προσάρτηση, το 2014, από τη Μόσχα της Ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας.

Όπως τόνίζει το Reuters, η φρασεολογία του μηνύματος είναι παρόμοια με εκείνη του περυσινού συγχαρητηρίου μηνύματος προς τον Ομπάμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-7-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις