Logo

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκεται στο σωστό δρόμο»



 
 

eu greece 5-7-2015«Δραματική αποκορύφωση της ελληνικής κρίσης» χαρακτηρίζουν το δημοψήφισμα ο πρόεδρος του γαλλικού Κοινοβουλίου Κλωντ Μπαρτολόν και η Ιταλίδα ομόλογός του Λώρα Μπολντρίνι, στηλιτεύοντας τις «απαράδεκτες» δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών, αλλά και τις πολιτικές της τρόικας στην Ελλάδα...

Σε κοινή τους ανάρτηση στον ιστότοπο της εφημερίδας Liberation, οι Μπαρτολόν και Μπολντρίνι υποστηρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν βρίσκεται στο σωστό δρόμο» και πως απτή απόδειξη αυτού είναι η ελληνική κρίση και το μεταναστευτικό.

«Πώς φθάσαμε έως εδώ;» διερωτώνται εκφράζοντας την απορία τους για το γεγονός ότι «δεν καταφέραμε να βρούμε έναν κοινό τόπο συμφωνίας με την ηγεσία μιας οικονομίας, που δεν ζυγίζει περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ της Ε.Ε.;».

«Πώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι δυνατόν να χαρακτηρίζουμε ως βοήθεια τις παρεμβάσεις αυτές που έχουν φέρει τόσο καταστροφικά αποτελέσματα στη ζωή των Ελλήνων; Ο γιατρός έγραψε λάθος συνταγή και επιμένει πεισματικά και ουδόλως τον ενδιαφέρει εάν ο ασθενής τον οποίο υποτίθεται ότι φροντίζει, διακινδυνεύει τη ζωή του... και αυτό δεν είναι αλληγορία» υπογραμμίζουν.

«Όλα αυτά τα στοιχεία», συνεχίζουν στην ανάρτησή τους, «καθιστούν εξ ίσου απαράδεκτες τις δηλώσεις ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι προσποιούνται ότι εξεπλάγησαν από το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού απορρίπτει τα μέτρα που του επιβλήθηκαν».

Όπως προειδοποιούν οι πρόεδροι των δύο Κοινοβουλίων, «σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, ανεπίλυτα θέματα όπως αυτό της ελληνικής κρίσης ή του μεταναστευτικού, έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν άμεσο αντίκτυπο στις χώρες μας, είτε το θέλουμε είτε όχι».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-7-2015 από directNEWS.gr πηγή: ΑΜΠΕ


Τελευταίες Ειδήσεις