Logo

Ιερουσαλήμ: Υπερορθόδοξος Εβραίος μαχαίρωσε έξι άτομα στην παρέλαση Gay Pride [φωτο]



 
 

GayPride attack3 30-7-2015Ένας άντρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμετέχοντες στην ετήσια παρέλαση Gay Pride, που πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ, την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να τραυματίσει έξι άτομα. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για υπερορθόδοξο Εβραίο, ο οποίος είχε καταδικαστεί για παρόμοια επίθεση και...

είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα.

Περίπου 5.000 άνθρωποι πραγματοποιούσαν πορεία σε μία λεωφόρο όταν ο δράστης όρμησε εναντίον τους και άρχισε να μαχαιρώνει στα τυφλά. Τουλάχιστον δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Είδα έναν υπερορθόδοξο νεαρό να μαχαιρώνει όσους βρίσκονταν στο δρόμο του» είπε ο Σάι Αβίγιορ, ένας αυτόπτης μάρτυρας σε δηλώσεις στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2. «Ακούσαμε ανθρώπους να ουρλιάζουν, όλοι έτρεχαν να σωθούν και άνθρωποι σε λίμνες αίματος κείτονταν στο έδαφος» προσέθεσε.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τις στιγμέςς που ο δράστης βγάζει το μαχαίρι από την τσέπη του και επιτίθεται στο πλήθος, καθώς και την στιγμή που ακινητοποιείται στο έδαφος και συλλαμβάνεται.

Ο δράστης, Γισάι Σλίσελ, είχε αποφυλακιστεί πριν από τρεις εβδομάδες, αφού εξέτισε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, καθώς είχε διαπράξει παρόμοια επίθεση κατά τη διάρκεια του Gay Pride της Ιερουσαλήμ το 2005.

GayPride attack1  30-7-2015

GayPride attack2 30-7-2015

GayPride attack3 30-7-2015

GayPride attack4  30-7-2015

GayPride attack5  30-7-2015

GayPride attack6  30-7-2015

 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, καταδίκασε την επίθεση, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά. Θα τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους με τις αυστηρότερες ποινές. Η ελευθερία της προσωπικής επιλογής αποτελεί μια θεμελιώδη αξία στο Ισραήλ».

Ο Οντέντ Φράιντ, επικεφαλής μιας οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, δήλωσε ότι η εκδήλωση θα συνεχιστεί παρά την επίθεση.

«Ο αγώνας μας για ισότητα μόνο κλιμακώνεται ενώπιον τέτοιους είδους περιστατικών» τόνισε ο ίδιος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-7-2015 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις