Logo

Βρετανία: Για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου ερευνάται πρώην πρωθυπουργός



 
 

prwthupourgos Vretania 3-8-2015Έρευνα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Έντουαρντ Χιθ, για την καταγγελία της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου, ξεκίνησαν οι βρετανικές αρχές. Σημειώνεται, ότι ο Χιθ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή το 2005, σε ηλικία 89 ετών, διατέλεσε...

πρωθυπουργός την περίοδο 1970 – 1974.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Καταγγελιών της Αστυνομίας (IPCC) ανέφερε ότι η καταγγελία έγινε τη δεκαετία του '90 στις αστυνομίες αρχές του Γουίλτσιρ, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Πάντως, δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις για το ποιος ήταν αυτός που τον κατήγγειλε, ούτε για την κατηγορία που του προσήψε.

«Πρόκειται για μια έρευνα για την καταγγελία ότι η Αστυνομία του Γουίλτσιρ δεν προχώρησε σε έρευνα όταν κάποιος απείλησε να αποκαλύψει ότι ο σερ Έντουαρντ Χιθ πιθανόν να εμπλεκόταν σε αδικήματα που αφορούσαν παιδιά», γράφει στην ανακοίνωσή της η IPCC.

Η αστυνομία του Γουίλτσιρ προσπαθεί από την πλευρά της να εξακριβώσει αν υπήρχαν μάρτυρες ή θύματα που να στήριζαν τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

«Το όνομα του σερ Έντουαρντ Χιθ έχει ακουστεί σε σχέση με αδικήματα που αφορούσαν παιδιά. (Ο Χιθ) έζησε για πολλά χρόνια στο Σόλσμπερι και θα θέλαμε να ακούσουμε όποιον έχει σχετικές πληροφορίες που μπορεί να μας βοηθήσουν στις έρευνές μας ή όποιον πιστεύει ότι μπορεί να ήταν θύμα», ανακοίνωσε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-8-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις