Logo

Απατεώνες παρίσταναν το Γάλλο υπουργό Άμυνας και ζητούσαν χρήματα από Αφρικανούς ηγέτες



 
 

drian 29-8-2015Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, υπέβαλε μήνυση κατ' αγνώστων, καθώς απατεώνες που ισχυρίζονταν ότι ενεργούν για λογαριασμό του ή ότι είναι ο... ίδιος, τηλεφωνούσαν σε...

Αφρικανούς ηγέτες και τους ζητούσαν να στείλουν χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους.

Την υπόθεση έφερε στο φως το εβδομαδιαίο περιοδικό Jeune Afrique, σύμφωνα με το οποίο πολλοί Αφρικανοί πρόεδροι δέχτηκαν τηλεφωνήματα από τους απατεώνες που, μιμούμενοι τη φωνή του Λε Ντριάν, υποστήριζαν ότι Γάλλοι μυστικοί πράκτορες είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές στο Σάχελ αλλά το Παρίσι έκρυβε το γεγονός αυτό.

Στα τηλεφωνήματα ο "υπουργός" ζητούσε κατόπιν από τους ηγέτες να πληρώσουν τα λύτρα -- μερικά εκατομμύρια ευρώ -- γιατί η πάγια θέση της Γαλλίας είναι να μην καταβάλει χρήματα σε απαγωγείς.

Οι απατεώνες, μάλιστα, έδιναν αριθμούς λογαριασμών σε φορολογικούς παραδείσους, διαβεβαιώνοντάς τους Αφρικανούς ηγέτες,  ότι οι χώρες τους θα αποζημιωθούν μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Κανείς από τους Αφρικανούς προέδρους δεν πίστεψε αυτήν την ιστορία, καθώς όλοι τους έσπευσαν να τηλεφωνήσουν απευθείας στο γραφείο του Λε Ντριάν.

Η απάτη αυτή είναι γνωστή στις Γαλλικές αρχές, που υποψιάζονται Ισραηλινούς ή Γαλλοϊσραηλινούς απατεώνες, εγκατεστημένους στο Ισραήλ, που τα τελευταία χρόνια κατάφεραν να εξαπατήσουν μεγαλοεπιχειρηματίες και να αποσπάσουν σημαντικά ποσά.

Οι δράστες ζητούν πάντα να τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα ισχυριζόμενοι ότι εκπροσωπούν τις υπηρεσίες πληροφοριών ή ότι οι "όμηροι" είναι πράκτορες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-8-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις