Logo

ΗΠΑ: Κάθειρξη 11 ετών σε 17χρονο διαδικτυακό υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους [βίντεο+φωτο]



 
 

aiding isis1 29-8-2015Για συνωμοσία με σκοπό την προσφορά υλικής υποστήριξης στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτος (γνωστού ως ISIS ή ISIL) καταδικάστηκε από Αμερικάνικο δικαστήριο σε κάθειρξη 11 ετών και 4 μηνών ένας  17χρονος κάτοικος της πολιτείας της Βιρτζίνιας (ανατολικές ΗΠΑ). Καταδικασθείς είναι ο Αλί Σούκρι Αμίν...

(Ali Shukri Amin), ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με το ibtimes, ότι χρησιμοποιούσε τα social media gia να αντλήσει κεφάλαια για τους τζιχαντιστές και παράλληλα φέρεται ότι ενθάρρυνε έναν συνομήλικό του για να ενταχθεί στην οργάνωση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. 

Ο Αλί Σούκρι Αμίν, ο οποίος είχε ομοληγήσει την ενοχή του τον περασμένο Ιούνιο, με βάση τη δικαστική απόφαση, θα παραμείνει υπό επιτήρηση για το υπόλοιπο της ζωής του, ειδικά όσον αφορά τη δραστηριότητά του στο Διαδίκτυο.

Ο Αμίν, που είναι ο πρώτος ανήλικος ο οποίος καταδικάζεται στις ΗΠΑ για υλική υποστήριξη σε μια τρομοκρατική οργάνωση, ήταν ιδιαίτερα ενεργός στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, μέσω του οποίου είχε στείλει πάνω από 7.000 μηνύματα υποστήριξης στο ΙΚ.

Μάλιστα, σε ορισμένα από τα μηνύματα έδινε συμβουλές στους τζιχαντιστές να χρησιμοποιούν το εικονικό νόμισμα μπιτκόιν ή να κρυπτογραφούν τις επικοινωνίες τους μέσω Διαδικτύου.

Παράλληλα, φέρεται ότι πρόσφερε τη βοήθειά του σε συμπαθούντες της οργάνωσης που ήθελαν να πάνε στη Συρία και να πολεμήσουν στις τάξεις του ΙΚ.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του για να εξουδετερώσει τις απειλές που θέτει το ΙΚ», δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζον Κάρλιν.

aiding isis 29-8-2015

Παράλληλα, οι Αμερικανικές αρχές διεμήνυσαν ότι όσοι χρησιμοποιούν ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης για να προσφέρουν υποστήριξη σε ριζοσπάστες ισλαμιστές θα διώκονται εξίσου αυστηρά με όσους παίρνουν τα όπλα και πάνε να πολεμήσουν.

aiding isis2 29-8-2015

Ο συνήγορος του Αλί Σούκρι Αμίν περιέγραψε τον πελάτη του ως έναν εξαίρετο μαθητή από καλή οικογένεια, ο οποίος απλά εξοργίστηκε από τις ωμότητες που διαπράττει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.

aiding isis3 29-8-2015

aiding isis4 29-8-2015

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-8-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις