Logo

Γερμανία: "Βράζει'' η Χαϊντενάου για τους πρόσφυγες - Δικαστήριο ήρε την απαγόρευση διαδηλώσεων



 
 

dikasthrio Karlsrouh 29-8-2015Με απόφαση του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου στην Καρλσρούη, που εκδόθηκε το Σάββατο, ήρθη, τελικά, η απαγόρευση που επιβλήθηκε την Παρασκευή στις διαδηλώσεις οι οποίες επρόκειτο να διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο στην πόλη Χαϊντενάου της Σαξονίας, στη ανατολική Γερμανία...

Η κρίση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Καρλσρούης (νοτιοδυτική Γερμανία) αποτελεί το τελευταίο, μέχρι τώρα, δικαστικό "επεισόδιο"  στις παλινδρομήσεις της Γερμανικής δικαιοσύνης πάνω σε αυτό το θέμα. .

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αρχικά, ακύρωσε την απόφαση των τοπικών αρχών της Σαξονίας να απαγορεύσουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις στη Χαϊντενάου, επειδή έκριναν πως οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια.

Υπενθυμίζεται, ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και υποστηρικτές της ακροδεξιάς που ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα του νεοναζιστικού κόμματος NPD και διαδήλωσαν κατά ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων.

Το βράδυ της Παρασκευής, το Εφετείο επανέφερε σε ισχύ την απαγόρευση των διαδηλώσεων στη Χαϊντενέου, απόφαση η οποία ακυρώθηκε το Σάββατο από το Δικαστήριο της Καρλσρούης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-8-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις