Logo

Στη Βιέννη εκατοντάδες μετανάστες που κρατούνταν στα σύνορα με την Ουγγαρία



 
 

austria migrants 1-9-2015Εκατοντάδες μετανάστες έφτασαν σιδηροδρομικώς στην αυστριακή πρωτεύουσα, Βιέννη, αφού κρατήθηκαν για αρκετές ώρες στα ουγγρικά σύνορα. Πολλοί από αυτούς αμέσως επιβιβάστηκαν τα τρένα με προορισμό τη Γερμανία...

Τη Δευτέρα, οι αυστριακές αρχές σταμάτησαν τα τρένα κατευθύνονται προς Βιέννη, προερχόμενα από την Βουδαπέστη, λέγοντας ότι θα απαγορεύσουν την είσοδο σε όποιον είχε κάνει αίτηση για άσυλο στην Ουγγαρία - αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτό πράγματι συνέβη.

Η σιδηροδρομική υπηρεσία της Αυστρίας OEBB δήλωσε ότι τα δρομολόγια από τη Βουδαπέστη αντιμετωπίζουν σοβαρή διαταραχή, εξαιτίας του «υπερπληθυσμού» των επιβατών.

Η αυστριακή αστυνομία δήλωσε ότι περίπου 1.000 άνθρωποι έφτασαν στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης, τη Δευτέρα, όπου εθελοντές μοίραζαν φαγητό και ποτό.

Από την άφιξή τους στην Αυστρία, οι μετανάστες θα έχουν δύο εβδομάδες προθεσμία για να αποφασίσουν αν θα διεκδικήσουν το καθεστώς του πρόσφυγα εκεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η Αυστρία έχει εισαγάγει επιπλέον ελέγχους στα οχήματα που εισέρχονται από την Ουγγαρία, μετά τον εντοπισμό 71 νεκρών σε ένα φορτηγό την Πέμπτη. Πέντε διακινητές και πάνω από 200 μετανάστες έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών.

Κύριος προορισμός των μεταναστών που φτάνουν στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ, είναι η Γερμανία, η οποία αναμένεται να δεχθεί περίπου 800.000 μετανάστες φέτος – τέσσερις φορές περισσότερους από πέρυσι.

Ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, με 107.500 να έχουν αφιχθεί μόνο μέσα στον Ιούλιο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-9-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις