Logo

Συνελήφθη δεύτερος ύποπτος για την βομβιστική επίθεση στην Μπανγκόκ



 
 

Bangkok suspect 1-9-2015Ένας δεύτερος ξένος ύποπτος συνελήφθη για την φονική βομβιστική επίθεση στο ιερό της Μπανγκόκ, όπως ανακοίνωσε ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός. Ο άνδρας συνελήφθη στην επαρχία Σα Καέο, ανατολικά της Μπανγκόκ, στα σύνορα με την Καμπότζη, δήλωσε ο Πραγιούθ Τσανότσα, στους δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντας...

τον συλληφθέντα ως «βασικό ύποπτο».

Ένας άλλος αλλοδαπός συνελήφθη στην Μπανγκόκ το Σάββατο, για την έκρηξη στο ιερό Εραβάν, που σκότωσε 20 ανθρώπους. Οι στρατιωτικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακρίνουν τον 28χρονο, αλλά δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει το όνομα ή την εθνικότητά του. Ο άνδρας κατηγορείται για παράνομη κατοχή εκρηκτικών, καθώς στο διαμέρισμα όπου διέμενε, στα περίχωρα της ταϊλανδέζικης πρωτεύουσας, βρέθηκαν υλικά κατασκευής βομβών, αλλά και πλαστά διαβατήρια.

Δεν είναι σαφές αν κάποιος από τους δύο συλληφθέντες είναι ο ύποπτος που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να αφήνει ένα σακίδιο στο πολυσύχναστο ιερό λίγο πριν τη βομβιστική επίθεση στις 17 Αυγούστου.

Οι αρχές της χώρας έχουν εκδώσει άλλα τρία εντάλματα σύλληψης - επτά συνολικά.

Εικόνες του δεύτερου συλληφθέντα δείχνουν έναν ψηλό, αδύνατο άνδρα με κοντά γένια, γυαλιά ηλίου και ένα καπέλο του μπέιζμπολ. Οι αρχές ανέφεραν ότι κατείχε ένα κινεζικό διαβατήριο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε, ότι ο άνδρας συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να διασχίσει παράνομα τα σύνορα με την Καμπότζη και ότι μίλησε στους αστυνομικούς στην αγγλική γλώσσα.

Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι η αστυνομία αντιμετωπίζει ένα δίκτυο μαχητών που θα μπορούσε να σχεδιάζει νέες επιθέσεις, πρόσθεσε.

Το διαβατήριο που φέρεται να κατείχε αναφέρει ως τόπο γέννηση την κινεζική επαρχία Σινγιάνγκ, η οποία έχει σημαντικό μουσουλμανικό πληθυσμό Ουιγούρων, που έχουν εξεγερθεί κατά του Πεκίνου.

Ωστόσο, το κίνητρο της επίθεση στο ιερό – πρωτοφανούς κλίμακας για τα δεδομένα της Ταϊλάνδης – παραμένουν άγνωστα, αν και πολλοί αναλυτές την συνδέουν με την πρόσφατη αμφιλεγόμενη απέλαση Ουιγούρων στην Κίνα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-9-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις