Logo

Κίνα: Πέντε νεκροί από έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο [βίντεο+φωτο]



 
 

ekrhksh ergostasio Kina 2-9-2015Έκρηξη σημειώθηκε σε χημικό εργοστάσιο της επαρχίας Σαντόνγκ της Κίνας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι, όπως μετέδωσε το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ''Νέα Κίνα'', ενώ η χώρα ακόμη αναζητεί απαντήσεις για τα αίτια της...

πολύ πιο καταστροφικής έκρηξης στην πόλη Τιαντζίν τον περασμένο μήνα.

Το νέο δυστύχημα έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας σε μια περιοχή που βρίσκεται περίπου 275 χιλιόμετρα νότια της Τιαντζίν - όπου εκρήξεις σε έναν αποθηκευτικό χώρο επικίνδυνων χημικών προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε μια βιομηχανική ζώνη και σε κατοικίες γύρω της την 12η Απριλίου και είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 145 άνθρωποι.

Οι πολύνεκρες εκρήξεις του Αυγούστου ήγειραν πολλά ερωτήματα για τους κανονισμούς ασφαλείας στην Κίνα, όπου τα βιομηχανικά δυστυχήματα είναι υπερβολικά συχνά, μετά από τρεις δεκαετίες ανάπτυξης με ραγδαίους ρυθμούς.

Οι κάτοικοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από την καταστροφή στην περιοχή του λιμανιού της Τιαντζίν πραγματοποίησαν οργισμένες διαδηλώσεις τον περασμένο μήνα ζητώντας αποζημιώσεις από τις αρχές.

Σύμφωνα με το ''Νέα Κίνα'', η φωτιά στο εργοστάσιο της κομητείας Λιτζίν, της εταιρείας Binyuan Chemical Co Ltd, κατασβέστηκε πριν από τα ξημερώματα της Τρίτης και δεν υπήρξε καμιά διαρροή αποβλήτων από το εργοστάσιο.

Τα αίτια της πυρκαγιάς και της έκρηξης ερευνώνται, μετέδωσε το πρακτορείο χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

ekrhksh2 ergostasio Kina 2-9-2015

ekrhksh3 ergostasio Kina 2-9-2015

 ekrhksh4 ergostasio Kina 2-9-2015

 ekrhksh5 ergostasio Kina 2-9-2015

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-9-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Κίνα: Νέα ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών [βίντεο]

Κίνα: Νέα έκρηξη στην αποθήκη της Τιαντζίν

Στους 112 οι νεκροί από τις εκρήξεις στην Κίνα, αγνοούνται 95

Ισχυρή έκρηξη στην Κίνα - Επτά νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες [βίντεο+φωτο]

 


Τελευταίες Ειδήσεις