Logo

Γερμανία: Φωτιά σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων - Πέντε τραυματίες [φωτο]



 
 

germany1 4-9-2015Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην πόλη Χέπενχαϊμ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, στο ομόσπονδο κρατίδιο της Έσσης. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Κριστιάνε Κόμπους δήλωσε: «Ένας άνθρωπος...

που προσπάθησε να σωθεί πηδώντας από ένα παράθυρο στον δεύτερο όροφο τραυματίστηκε σοβαρά». Πρόσθεσε ακόμη ότι τέσσερις άνθρωποι αντιμετωπίζουν λιγότερο σοβαρά προβλήματα καθώς εισέπνευσαν καπνό.

Στο τριώροφο κτίριο φιλοξενούνται πάνω από 60 πρόσφυγες από χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ, η Σομαλία και η Αιθιοπία.

Η Κόμπους ανέφερε, ότι βάσει των αρχικών ευρημάτων (της έρευνας) η φωτιά εκδηλώθηκε πίσω από την πόρτα της εισόδου από άγνωστο λόγο», συμπληρώνοντας ότι η αστυνομία και η κρατιδιακή εισαγγελία άρχισαν έρευνα για τα αίτια της φωτιάς.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο αμφιλεγόμενο συμβάν έρχεται να προστεθεί στην ολοένα αυξανόμενη λίστα κέντρων φιλοξενίας που τυλίγονται στις φλόγες, κυρίως από εμπρηστικές επιθέσεις ακροδεξιών οργανώσεων, τη στιγμή που οι γερμανικές αρχές αναμένουν τον αριθμό προσφύγων και μεταναστών που θα υποδεχθεί η χώρα τους φέτος να τριπλασιαστεί σε σχέση με το 2014, αγγίζοντας τους 800.000.

germany2 4-9-2015

Οι περισσότερες από τις πρόσφατες επιθέσεις έχουν στοχοθετήσει άδεια κτήρια ή κτήρια που υποβάλλονταν σε μετατροπές για να γίνουν κέντρα υποδοχής. Ωστόσο, πολιτικοί είχαν προειδοποιήσει ότι είναι ζήτημα χρόνου να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα μεταξύ των προσφύγων.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη κρίση μαζικής έλευσης μεταναστών μετά τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του 1990.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-9-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις