Logo

Γαλλία: Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε δύο περιοδικά για δημοσίευση φωτογραφιών Ολάντ - Γκαγιέ



 
 

Olan Zili 7-10-2015Δικαστήριο στη Γαλλία καταδίκασε τις διευθύνσεις των εβδομαδιαίων περιοδικών Voici και VSD να καταβάλει το καθένα το ποσό των 1.500 ευρώ ως πρόστιμο, διότι δημοσίευσαν την περασμένη άνοιξη φωτογραφίες της Ζιλί Γκαγιέ, της συντρόφου του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ...

στη διάρκεια της διαμονής της για ένα σαββατοκύριακο σε προεδρική κατοικία.

Σε αυτές τις φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα σε κατοικία που βρίσκεται κοντά στο ανάκτορο των Βερσαλιών απεικονίζονται ο πρόεδρος, η ηθοποιός, ο πατέρας της, όπως επίσης και ένα φιλικό ζευγάρι του επικεφαλής του γαλλικού κράτους, στο εξωτερικό και στο εσωτερικό του τεράστιου κτίσματος.

Όλοι τους, με εξαίρεση τον πρόεδρο, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας προσβολή του δικαιώματος του ιδιωτικού βίου. Τα πρόσωπα που τράβηξαν τις φωτογραφίες δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Το δικαστήριο, συμφωνώντας με την εισήγηση του εισαγγελέα, καταδίκασε τους διευθυντές των περιοδικών «προσωπικά».

«Πρόκειται για την αναγνώριση του δικαιώματος του σεβασμού της προσωπικής ζωής, κανείς δεν μπορεί να τραβάει φωτογραφίες στο εσωτερικό ενός ιδιωτικού χώρου, πρόκειται για μια σοβαρή εισβολή», σχολίασε ο Ζαν Ενοσί, δικηγόρος της Γκαγιέ και του πατέρα της σε επικοινωνία του με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι φωτογραφίες είχαν αρχικά δημοσιευτεί την 10η Απριλίου στο Voici. Λίγες ημέρες αργότερα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό VSD επιπλέον φωτογραφίες.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δημοσίευση των φωτογραφιών, ο πρόεδρος Ολάντ είχε τονίσει ότι για εκείνον είναι ανύπαρκτες.

«Με αγγίζουν, αλλά δεν πρέπει να με αφορούν», είχε προσθέσει ο Γάλλος πρόεδρος.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-10-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις