Logo

Κλιμακώνεται η βία στα παλαιστινιακά εδάφη και την Ιερουσαλήμ



 
 

Palestin 10-10-2015Κλιμακώνεται η βία μεταξύ των Παλαιστινίων μαχητών και του ισραηλινού στρατού, μετά και από μια ρουκέτα που φέρεται ότι εκτοξεύθηκε από τη λωρίδα της Γάζας, ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν μετά το θάνατο ενός νεαρού Παλαιστίνιου σε στρατόπεδο προσφύγων στην Ιερουσαλήμ...

Η ρουκέτα εκτοξεύθηκε στο νότιο Ισραήλ το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, μετά από μια εβδομάδα κλιμάκωσης στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Οι σειρήνες ήχησαν στις ισραηλινές κοινότητες κοντά στα σύνορα, αλλά η ρουκέτα προσγειώθηκε στην ύπαιθρο και κανείς δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, ένας Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και τραυμάτισε τρεις Ισραηλινούς συνοριοφύλακες κοντά στην Πύλη της Δαμασκού, στην Ιερουσαλήμ, στη δεύτερη επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το Σάββατο στην ίδια περιοχή. Ένας από τους φύλακες, περίπου 20 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά και οι άλλοι δύο πιο ελαφρά. Η δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη σκηνή.

Ένας άλλος Παλαιστίνιος, ο Αχμάντ Σαλάχ, 24 ετών, πυροβολήθηκε στο στρατόπεδο προσφύγων Σουαφάτ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τη νύχτα της Παρασκευή, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών τις τελευταίες ημέρες σε εννέα. Είναι ο δεύτερος νεαρός Παλαιστίνιος που χάνει τη ζωή του από ισραηλινά πυρά, μετά τον Άχμαντ Κάλι, 22 ετών, μέσα σε ένα 48ωρο.

Συγκρούσεις ξέσπασαν αργά το βράδυ με τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην είσοδο του στρατοπέδου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-10-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Εν ψυχρώ δολοφονία νεαρής Παλαιστίνιας από Ισραηλινούς στρατιώτες [βίντεο+φωτο]


Τελευταίες Ειδήσεις