Logo

Ολάντ - Ομπάμα δεσμεύτηκαν να εντείνουν τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους



 
 

holland obama 24-11-2015Η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύθηκαν την Τρίτη να εντείνου τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, προτρέποντας τη Ρωσία να στηρίξει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την επίλυση της συριακής σύγκρουσης. Ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε με τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, καθώς η κατάρριψη...

του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, επέφερε σοβαρό πλήγμα στις προσπάθειες συντονισμού στην καταπολέμησης του ΙΚ.

Μιλώντας 11 ημέρες μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ο Ολάντ κάλεσε σε μια «αδιάλλακτη» κοινή απάντηση για να συντριβεί η οργάνωση στη Συρία και το Ιράκ.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Ομπάμα δήλωσε την πλήρη αλληλεγγύη των ΗΠΑ στη Γαλλία, στον απόηχο του μακελειού της 13 Νοέμβρη, λέγοντας στα γαλλικά: "Είμαστε όλοι Γάλλοι".

Ουάσιγκτον και Παρίσι έχουν εντείνει τον αγώνα τους ενάντια στο ΙΚ στη Συρία, με τη Γαλλία να εξαπολύει τα πρώτα χτυπήματά της από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, στη Μεσόγειο και τις ΗΠΑ να ζητούν περισσότερη διεθνή συνεργασία κατά των μαχητών της Τζιχάντ.

Αν και δεν ανακοίνωσαν καμία συγκεκριμένη νέα δράση, ο Ολάντ είπε και ο Ομπάμα συμφώνησε, να αναβαθμίσουν τα χτυπήματά τους, τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ, ενισχύοντας την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις στόχους.

Και οι δύο ηγέτες ανέφεραν ότι θα ενισχύσουν την υποστήριξη των δυνάμεων που μάχονται στο έδαφος - συνεχίζοντας παράλληλα να αποκλείουν οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση.

"Η Γαλλία δεν θα επέμβει στρατιωτικά στο έδαφος", δήλωσε ο Ολάντ.

Ομπάμα και Ολάντ συντάχθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, ο οποίος προειδοποίησε ενάντια σε κάθε κλιμάκωση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους.

"Ας ελπίσουμε ότι αυτή είναι μια στιγμή κατά την οποία όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να κάνουν ένα βήμα πίσω και να δουν με αποφασιστικότητα το πώς εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντά τους", δήλωσε ο Ομπάμα.

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει στηρίξει τον ισχυρισμό της Τουρκίας ότι οι Τούρκοι πιλότοι προειδοποίησαν το ρωσικό τζετ 10 φορές – χωρίς να πάρουν απάντηση – πριν το καταρρίψουν.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο της - αλλά απηύθυνε έκκληση στη Ρωσία να συμμετάσχει στο πλευρό των 65 χωρών που μάχονται το ΙΚ στη Συρία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-11-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις