Logo

Λαβρόφ: Σχεδιασμένη προβοκάτσια η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία



 
 

lavrofΥπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16 στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας ήταν μια «σχεδιασμένη προβοκάτσια», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε...

το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Λαβρόφ υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία.

Ο Λαβρόφ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η Τουρκία δεν επικοινώνησε ως όφειλε με την Ρωσία και στο ότι παραδόξως υπάρχει άφθονο βιντεοσκοπημένο υλικό από την πτώση του αεροσκάφους.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, πρόσθεσε επίσης ότι η κατάρριψη ήρθε λίγο μετά από μια σειρά ρωσικών αεροπορικών επιδρομών σε πετρελαϊκά κομβόι και μονάδες των τρομοκρατών και κατέκρινε το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για την στάση που κράτησαν, λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν εξέφρασε συλλυπητήρια προς την Ρωσία για την απώλεια μελών των ένοπλων δυνάμεών της, παρέχοντας στην ουσία κάλυψη στις ενέργειες της Άγκυρας.

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι οι σχέσεις με την Τουρκία θα αλλάξουν μετά την κατάρριψη του μαχητικού, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα- που τώρα ζητά διάλογο-θα έπρεπε να κάνει περισσότερα για να επικοινωνήσει με την Ρωσία πριν και αμέσως μετά το συμβάν.

Συμπλήρωσε ότι η Μόσχα θα αναλογιστεί την απάντησή της ώστε να περιορίσει τις βλάβες που θα προκληθούν σε Τούρκους και Ρώσους επιχειρηματίες οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το περιστατικό και θα λάβει αποφάσεις για το ποια είναι η ενδεδειγμένη δράση, χωρίς να έχει πρόθεση να εξαπολύσει πόλεμο εναντίον της Τουρκίας:

«Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε σε αυτό που συνέβη. Όχι επειδή πρέπει να προχωρήσουμε σε αντίποινα. Απλώς υπάρχουν παρά πολλά ζητήματα στο τουρκικό έδαφος που συνιστούν ευθεία απειλή προς τους πολίτες μας. Και όχι μόνο τους δικούς μας πολίτες».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-11-2015 από directNEWS.gr πηγή:Ημερησία


Τελευταίες Ειδήσεις