Logo

Ισραηλινοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 38χρονο Παλαιστίνιο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ



 
 

jerusalem 29-11-2015Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν την Κυριακή έναν Παλαιστίνιο, ο οποίος φέρεται ότι μαχαίρωσε και τραυμάτισε έναν Ισραηλινό αξιωματικό της αστυνομίας κοντά στην πύλη της Δαμασκού στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως υποστήριξε ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας...

Ο Micky Rosenfeld, συγκεκριμένα, είπε ότι ο άνδρας που υποτίθεται ότι επιτέθηκε ήταν ένας 38χρονος Παλαιστίνιος από την περιοχή Ναμπλούς της βόρειας κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ενώ  τοπικές πηγές αναγνωρίσαν ότι ο νεκρός ήταν ο Baseem Abdul-Rahman Mustafa Salah. 

Η κατάσταση του Ισραηλινού αστυνομικού που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης φέρεται να είναι ελαφρά έως μέτρια είπε ο εκπρόσωπος της ιατρικής υπηρεσίας, Magen David Adom. 

Μάρτυρες, που βρίσκονταν κοντά στη σκηνή του εγκλήματος είπαν στο πρακτορείο Ma'an ότι η ισραηλινή αστυνομία πυροβόλησε τον Παλαιστίνιο τουλάχιστον 11 φορές κατά τη διάρκεια του περιστατικού, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις δεν επέτρεπαν στους γιατρούς να φθάσουν στο θύμα. .

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή του περασμένου μήνα. Οι περισσότεροι έξ αυτών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επίθεσης ( υποτιθέμενης, σε απόπειρα ή τετελεσμένης) κατά Ισραηλινών στρατιωτικών και αμάχων.

Δεκαεννέα Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονικής περιόδου.

Στο μεταξύ λίγο αργότερα την Κυριακή Μια 30χρονη γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά, όταν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι κοντά σε στάση λεωφορείων στη Δυτική Ιερουσαλήμ ενώ ο δράστης είχε τραπεί σε φυγή. Ένας "ύποπτος" Παλαιστίνιος συνελήφθη στη συνέχεια κοντά στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το θύμα, μία γυναίκα που ήταν ξένη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-11-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις