Logo

Γερμανία: Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την αποστολή δυνάμεων στη Συρία



 
 

frigate 1-12-2015Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τα σχέδια στρατιωτικής υποστήριξης στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Αναγνωριστικά αεροσκάφη τύπου Tornado, μια φρεγάτα και 1.200 στρατιώτες θα σταλούν στην περιοχή, στο πλαίσιο των σχεδίων, που αναμένεται...

να εισαχθούν προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο την Τετάρτη.

Η Γερμανία αποφάσισε να συμμετάσχει στην συμμαχία κατά του ΙΚ, μετά την έκκληση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, στον απόηχο των επιθέσεων της 13ης Νοέμβρη στο Παρίσι.

Οι γερμανικές δυνάμεις θα έχουν υποστηρικτικό ρόλο. Τα αεροσκάφη θα εκτελούν αναγνωριστικές αποστολές, ενώ η φρεγάτα θα υποστηρίξει το γαλλικό αεροπλανοφόρο "Σαρλ ντε Γκωλ" που βρίσκεται στη Μεσόγειο.

Οι βουλευτές αναμένεται να εγκρίνουν την αποστολή, η οποία θα γίνει η μεγαλύτερη τρέχουσα στρατιωτική επιχείρηση της Γερμανίας στο εξωτερικό.

Την περασμένη εβδομάδα, η χώρα συμφώνησε να στείλει 650 στρατιώτες στο Μάλι, για να συνταχθούν με τους 1.500 Γάλλους στρατιώτες που πολεμούν τους μαχητές του ΙΚ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνάϊερ, δήλωσε στην εφημερίδα Bild πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη: "Κάνουμε ό, τι είναι αναγκαίο στρατιωτικά, ό, τι μπορούμε καλύτερο, και ό, τι μπορούμε να υποστηρίξουμε πολιτικά. Απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως το ΙΚ χρειαζόμαστε άφθονη αντοχή".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-12-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις