Logo

Άγριες συγκρούσεις και δεκάδες συλλήψεις σε πορείες κατά των μεταναστών στην Ευρώπη [βίντεο+φωτο]



 
 

Dresden 6-2-2016Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε 14 ευρωπαϊκές χώρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισροή των μουσουλμάνων μεταναστών στην ήπειρο. Σε αρκετές περιπτώσεις ξέσπασαν άγριες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας. Στη Δρέσδη της Γερμανίας, όπου το κίνημα γεννήθηκε τον Οκτώβριο...

του 2014 περίπου 8.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις όχθες του ποταμού Έλβα, κουνώντας σημαίες, τις τρίχρωμες γερμανικές και της αντιναζιστικής αντίστασης.  

"Η Μέρκελ πρέπει να φύγει!" Φώναζε το πλήθος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον της καγκελαρίου της Γερμανίας οι πολιτικές της οποίας είχαν ως αποτέλεσμα να φθάσουν στη χώρα το 2015 περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μετανάστες. 

Από την πλευρά του ποταμού, η αστυνομία  μπλόκαρε  μαζική αντι-διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν αριστεροί και αντι-φασίστες ακτιβιστές

Dresden2 6-2-2016

Στο Καλαί (Calais), τη γαλλική πόλη λιμάνι, όπου περίπου 3.700 μετανάστες έχουν δημιουργήσει ένα στρατόπεδο με την ελπίδα της διέλευσής τους προς το Ηνωμένο Βασίλειο, η προγραμματισμένη διαδήλωση είχε απαγορευτεί από τις αρχές, με το επιχείρημα ότι οι συγκεντρωμένοι θα μπορούσαν να "δημιουργήσουν εντάσεις, διαίρεση και  βία."

Calais1 6-2-2016

Παρ 'όλα αυτά, πάνω από 150 άτομα εμφανίστηκαν, μεταφέροντας ένα πανό στο οποίο έγραφαν:  «Αυτό είναι το σπίτι μας!» Και «Οι δημοσιογράφοι είναι δωσίλογοι!»,Οι συγκεντρωμένοι  τραγούδησαν τη Μασσαλιώτιδα.

Η αστυνομία επανειλημμένα έδωσε εντολή στους διαδηλωτές να διαλυθούν πριν πέσουν δακρυγόνα. Καθώς το πλήθος διαλυόταν, αρκετοί διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς και περίπου 10 άτομα συνελήφθησαν. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν ο Christian Piquemal, πρώην διοικητής της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων, που είχε διοργανώσει την κινητοποίηση. 

Στο Μπέρμιγχαμ, που έχει το μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στη Βρετανία έξω από το Λονδίνο, ο πρώην ηγέτης τής ακροδεξιάς English Defence League, Tommy Robinson, οδήγησε ένα πλήθος οπαδών σε μια σιωπηλή πορεία μέσα από το κέντρο της πόλης. Πολλοί μετέφεραν τυπωμένα  πλακάτ αντίθετα στην «εισαγωγή του πολιτισμού του βιασμού» και με εικόνες του εκτελεστή του Ισλαμικού κράτους και πρώην κατοίκου του Ηνωμένου Βασιλείου Mohammed Emwazi - του επονομαζόμενου "Jihadi John" -. με τη λεζάντα "Πολιτισμικός εμπλουτισμός". 

Ένας από τους διαδηλωτές συνελήφθη από την αστυνομία για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Στην Ιρλανδία, όπου για πρώτη φορά έκανε την εμφανισή του σε πορεία το Pegida, διαδηλωτές περικυκλώθηκαν από αντί - διαδηλωτές σε μία από  τις κεντρικές πλατείες του Δουβλίνου, αναγκάζοντας τους αστυομικούς να μπουν ανάμεσα στις δύο ομάδες και να κλείσουν αρκετούς δρόμους.  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-2-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις