Logo

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από επίθεση γυναικών καμικάζι στη Νιγηρία



 
 

nigeria 11-2-2016Περισσότεροι από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων στην πόλη Ντίκουα, στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας μετά από επίθεση δύο βομβιστριών-καμικάζι. Σύμφωνα με αξιωματικούς του στρατού και αξιωματούχους των υπηρεσιών εκτάκτων υπηρεσιών, η επίθεση σημειώθηκε την Τρίτη σε...

απόσταση 85 χιλιομέτρων από το Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο, όπου τα τελευταία επτά χρόνια πραγματοποιεί "χτυπήματα" η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ. 

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι στο στρατόπεδο διείσδυσαν τρεις γυναίκες καμικάζι και οι δύο εξ αυτών πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένες στο κέντρο του καταυλισμού. 

«Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, τρεις γυναίκες μεταμφιεσμένες σε πρόσφυγες εισήχθησαν στο στρατόπεδο γύρω στις 06:30 το πρωί τοπική ώρα» περιέγραψε o επικεφαλής της Αρχής Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Πολιτείας, Σατόμι Άχμαντ, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 78 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Δύο από τις γυναίκες πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους. Η τρίτη αρνήθηκε (να το κάνει) μόλις συνειδητοποίησε ότι οι γονείς της όπως και οι αδελφοί της και οι αδελφές της βρισκόντουσαν στο στρατόπεδο και παραδόθηκε στις αρχές» συνέχισε ο αξιωματούχος, τονίζοντας ότι  η γυναίκα προειδοποίησε τους στρατιώτες του καταυλισμού για το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι νεκροί από την επίθεση ανέρχονται σε 35.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία φέρει τα χαρακτηριστικά της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, που χρησιμοποιεί συχνά βομβίστριες αυτοκτονίας ακόμα και παιδιά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-2-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις