Logo

Άγριες συμπλοκές στην τουρκική Εθνοσυνέλευση [βίντεο]



 
 

kxylo tourkikh voulh 2-5-2016Γροθιές αντάλλαξαν τη Δευτέρα μέσα στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση δεκάδες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και του κουρδικού κόμματος, με αποτέλεσμα γα ακόμη μία φορά να διακοπεί η συνεδρίαση της Επιτροπής συνταγματικών υποθέσεων. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, που μετέδωσε εικόνες από...

τις σκηνές βίας στην Τουρκική Εθνοσυνέλευσημ ανέφερε στο ρεπορτάζ του ότι πολλοί βουλευτές εξήλθαν από την αίθουσα του κοινοβουλίου αιμορραγώντας,  έχοντας τραυματιστεί στα χείλη τους ή έχοντας σκίσει τα βλέφαρά τους,

Η επιτροπή είχε συγκληθεί για να συζητήσει την αμφιλεγόμενη πρόταση που στηρίζει η κυβέρνηση περί άρσης της ασυλίας των κοινοβουλευτικών. Την περασμένη εβδομάδα η συνεδρίαση της επιτροπής είχε διακοπεί ήδη δύο φορές, καθώς είχαν ξεσπάσει συμπλοκές στην αίθουσα μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Ενδεικτικό του τεταμένου κλίματος είναι το γεγον΄ςο ότι περισσότεροι από 100 βουλευτές παρέστησαν σήμερα στη συνεδρίαση της επιτροπής που αποτελείται από 26 βουλευτές. Περίπου 60 βουλευτές του AKP και 30 του ΗDP ήταν παρόντες την ώρα της συνεδρίασης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, κατηγόρησε τους Κούρδους βουλευτές ότι προκάλεσαν τα προηγούμενα επεισόδια, την Πέμττη, Η παρέμβαση αυτή, σύμφωνα με το NTV έβγαλε τη συζήτηση εκτός ελέγχου και αποτέλεσε την αφορμή για να ξεσπάσουν τα νέα βίαια επεισόδια. 

Στις φωτογραφίες που ανήρτησαν τη Δευτέρα ορισμένοι βουλευτές στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter απεικονίζονται συνάδελφοί τους να έχουν ανέβει πάνω στα έδρανα για να μπορούν να επιτεθούν εναντίον των αντιπάλων τους, ενώ άλλοι, που έχουν απομακρυνθεί από το πλήθος που ανταλλάσσει γροθιές, μαγνητοσκοπούν το σκηνικό ή πετάνε αντικείμενα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-5-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις