Logo

Johnson & Johnson: Αποζημίωση 55 εκατ. δολ. σε γυναίκα που αρρώστησε από καρκίνο



 
 

Johnson 3-5-2016Αποζημίωση ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων (47,6 εκατ. ευρώ) καλείται να καταβάλει η Johnson & Johnson σε γυναίκα, η οποία κατήγγειλε ότι η χρήση πούδρας ταλκ για προσωπική υγιεινή τής δημιούργησε καρκίνο των ωοθηκών...

Η δίκη έγινε στην πολιτεία του Μιζούρι, και η ενάγουσα ονομάζεται Γκλόρια Ρίστεσουντ. Η εταιρεία σκοπεύει να ασκήσει έφεση και θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ασφάλεια των προϊόντων της, είπε εκπρόσωπός της.

Η Ρίστεσουντ είπε ότι χρησιμοποιούσε τα προϊόντα πούδρας ταλκ της J&J - μεταξύ των οποίων και η πασίγνωστη πούδρα για μωρά - στα γεννητικά της όργανα, επί δεκαετίες.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, τής έγινε διάγνωση καρκίνου των ωοθηκών και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε αφαίρεση της μήτρας και παρεμφερείς επεμβάσεις.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά δικαστική ήττα για την εταιρεία, που αντιμετωπίζει περίπου 1.200 μηνύσεις με την κατηγορία ότι δεν προειδοποίησε επαρκώς τους καταναλωτές για τον κίνδυνο του καρκίνου από προϊόντα που περιέχουν ταλκ.

Το ίδιο δικαστήριο είχε επιδικάσει τον Φεβρουάριο αποζημίωση 72 εκατομμυρίων δολαρίων (62,4 εκατ. ευρώ) στην οικογένεια γυναίκας, η οποία πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών, μετά από χρήση της πούδρας τάλκ στα γεννητικά της όργανα.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-5-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις