Logo

Αθωώθηκε άστεγος μετά από 3 γύρους δικαστικών διαδικασιών για κλοπή αξίας 4 ευρώ



 
 

astegos kloph 4-5-2016Tο ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας αθώωσε έναν άστεγο άνδρα για την κλοπή τυριού και αλλαντικών, κρίνοντας πως η κλοπή μικρής ποσότητας φαγητού από έναν πεινασμένο φτωχό δεν είναι έγκλημα. Ο Ουκρανός Ρομάν Οστριακόφ συνελήφθη σε ένα σούπερ μάρκετ στη Γένοβα, έχοντας κλέψει...

φαγητό αξίας μόλις 4,07 ευρώ, όταν ένας πελάτης τον εντόπισε και ανέφερε το περιστατικό σε μέλος του προσωπικού, γράφουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

O άστεγος καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση και την καταβολή προστίμου 100 ευρώ.

Αλλά ασκήθηκε έφεση με το σκεπτικό πως ο Οστριακόφ πιάστηκε προτού φύγει από το σούπερ μάρκετ, ενώ στη συνέχεια το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας τον αθώωσε.

Σύμφωνα με την απόφαση, ήταν σαφές πως ο κατηγορούμενος «δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς τροφή, έτσι ενήργησε από ανάγκη», τονίζοντας πως «το ένστικτο της επιβίωσης υπερισχύει της περιουσίας».

Η Corriere della Sera έσπευσε να επισημάνει την ειρωνεία του νομικού συστήματος της Ιταλίας, θεωρώντας πως η κλοπή εμπορευμάτων αξίας λιγότερο των 5 ευρώ χρειάστηκε να περάσει από 3 γύρους δικαστικών διαδικασιών πριν απορριφθεί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-5-2016 από directNEWS.gr πηγή: koutipandoras.gr


Τελευταίες Ειδήσεις