Logo

Κρίσιμες τοπικές εκλογές στη Βρετανία



 
 

ekloges bretania 5-5-2016Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί οι ψηφοφόροι στη Μ. Βρετανία, προκειμένου να συμμετέχουν σε μια σειρά εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη τοπικών αρχόντων. Οι πολίτες εκλέγουν κυβέρνηση στη Σκωτία, Συνελεύσεις στην Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, δημοτικές αρχές σε Λονδίνο, Μπρίστολ, Λίβερπολ και Σάλφορντ και διάφορα...

τοπικά συμβούλια ανά τη χώρα. Παράλληλα, εκλέγονται επίτροποι της αστυνομίας.

Στο Λονδίνο, ο Εργατικός Σαντίκ Καν και ο Συντηρητικός Ζακ Γκόλντσμιθ, είναι οι κύριοι διεκδικητές της δημαρχίας. Ο νικητής θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο δήμαρχο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Καν είναι γιος πακιστανού μετανάστη και διεκδικεί να γίνει ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της αγγλικής πρωτεύουσας. Ο κ. Γκόλντσμιθ, γνωστός για τις οικολογικές ανησυχίες του, είναι γόνος ενός εκ των πλουσιότερων οικογενειών της Βρετανίας και κατηγορεί τον αντίπαλό του ότι έχει σχέσεις με εξτρεμιστές.

Οι σημερινές εκλογές θεωρούνται κρίσιμες για όλες τις πολιτικές παρατάξεις, καθώς το αποτέλεσμα της κάλπης μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση του εκλογικού σώματος εν όψει του επερχόμενου δημοψηφίσματος για παραμονή ή αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε λιγότερο από οκτώ εβδομάδες.

Οι εκλογές αποτελούν πρόκληση τόσο για τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, που επιδιώκει να κερδίσει πολιτικό κεφάλαιο πριν το δημοψήφισμα, όσο και για το νέο ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος αντιμετωπίζει την πρώτη εκλογική του δοκιμασία ως ηγέτης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-5-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις