Logo

Συρία: Δεκάδες νεκροί από αεροπορικές επιδρομές σε καταυλισμό



 
 

syria idlib 5-5-2016Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και παιδιά, όταν αεροσκάφη εκτόξευσαν πυραύλους που έπληξαν έναν καταυλισμό για εσωτερικά εκτοπισμένους στην επαρχία Ιντλίμπ, στην βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων...

και ακτιβιστές.

Η επίθεση στον καταυλισμό της επαρχίας Ιντλίμπ άφησε και δεκάδες τραυματίες. Όπως έγινε γνωστό, μάχες ξέσπασαν σε περιοχές της βόρειας Συρίας παρά την ανακοίνωση για προσωρινή παύση των εχθροπραξιών στο Χαλέπι.

Ο αριθμός των νεκρών στο προσφυγικό κέντρο, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Σαρμάντα, 30 χλμ. δυτικά του Χαλεπίου, είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς υπάρχουν πολλοί σοβαρά τραυματισμένοι.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ραμί Άμπντελ Ραχμάν, οι επιδρομές στόχευαν το κέντρο, που ελέγχεται από το Μέτωπο αλ Νόσρα. Σύμφωνα με την ΜΚΟ και ακτιβιστές, όλοι οι νεκροί είναι άμαχοι.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την επίθεση, με τον εκπρόσωπο της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ να δηλώνει πως «δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για μια αεροπορική επιδρομή ενάντια σε αθώους αμάχους που έχουν ήδη τραπεί σε φυγή από τα σπίτια τους για να δραπετεύσουν από τις βιαιοπραγίες».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο συριακός στρατός είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ότι θα τηρήσει ένα «καθεστώς ηρεμίας» στο Χαλέπι, μετά την αμερικανορωσική συμφωνία για κατάπαυση των εχθροπραξιών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-5-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις