Logo

Γερμανία: Αύξηση - ρεκόρ των εγκλημάτων μίσους το 2015



 
 

german farright 23-5-2016Αύξηση ρεκόρ στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από ακροδεξιούς, κατέγραψαν οι αρχές της Γερμανίας το 2015, με τις επιθέσεις εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων να υπερπενταπλασιάζονται. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την εγκληματικότητα, που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, τα εγκλήματα με πολιτικά κίνητρα που διέπραξαν μέλη της Ακροδεξιάς αυξήθηκαν κατά...

35% το 2015 σε σχεδόν 23.000. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό αφότου η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση άρχισε να τηρεί σχετικές στατιστικές το 2001.

«Η απότομη αύξηση των εγκλημάτων με πολιτικά κίνητρα καταδεικνύει μια επικίνδυνη εξέλιξη στην κοινωνία», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά της διάρκειας συνέντευξης Τύπου. «Βλέπουμε μια μεγεθυνόμενη και όλο και πιο αποφασιστικά εκφραζόμενη ετοιμότητα για τη χρήση βίας, από εξτρεμιστές τόσο της Άκρας Δεξιάς όσο και της Άκρας Αριστεράς», πρόσθεσε.

Συνολικά ο αριθμός των εγκλημάτων με πολιτικά κίνητρα αυξήθηκε κατά 19%, φθάνοντας τα σχεδόν 39.000. Εντός της συγκεκριμένης κατηγορίας, τα βίαια εγκλήματα, όπως οι επιθέσεις ή οι απόπειρες φόνου, αυξήθηκαν κατά 31%, ενώ ειδικά τα εγκλήματα αυτής της φύσης που διαπράχθηκαν από μέλη της Άκρας Δεξιάς αυξήθηκαν κατά 44%.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-5-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις