Logo

Γαλλία: Έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων στα κεντρικά γραφεία της Google



 
 

google 24-5-2016Έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Google στο 9o διαμέρισμα του Παρισού, πραγματοποίησαν οικονομικοί εισαγγελείς, στο πλαίσιο έρευνας για φοροδιαφυγή από τον τεχνολογικό κολοσσό. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Le Parisien», η επιχείρηση πραγματοποιείται κάτω από άκρα μυστικότητα με τη συμμετοχή περίπου 100 αξιωματούχων...

των φορολογικών αρχών, μεταξύ τους και πέντε οικονομικοί εισαγγελείς.

Η έφοδος, που διήρκησε πολλές ώρες, επιβεβαιώθηκε από την εισαγγελία, η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι διενεργεί έρευνα σε βάρος της Google Ireland Ltd από τον περασμένο Ιούνιο, με υποψίες για φοροδιαφυγή και "ξέπλυμα χρήματος".

Σημειώνεται, ότι το γαλλικό κράτος ζητά από την Google πρόσθετους φόρους 1,6 δισ. ευρώ, από τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά την απόφαση της Κομισιόν να κηρύξει άκυρες τις διμερείς συμφωνίες φορολόγησης μεταξύ της εταιρείας και διάφορων ευρωπαϊκών χωρών.

Η Google είναι μία από αρκετές πολυεθνικές, οι οποίες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών ανταγωνισμού της ΕΕ, οι οποίες εξετάζουν αν οι πρακτικές φοροαποφυγής που ακολουθούν, συνιστούν παράνομη κρατική βοήθεια.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η εταιρεία συμφωνήσε να καταβάλλει στις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, επιπλέον φόρους 130 εκ. λιρών, αναδρομικά από το 2005.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-5-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις