Logo

Ισραήλ: Ο υπερεθνικιστής Λίμπερμαν αναλαμβάνει υπουργός Άμυνας



 
 

liebrman 25-5-2016Ο υπερεθνικιστής Αβίγκντορ Λίμπερμαν αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Άμυνας του Ισραήλ και υπεύθυνου για τα Παλαιστινιακά εδάφη, μετά από συμφωνία που ενισχύει την κυβερνητική πλειοψηφία του Νετανιάχου. Το κόμμα του Νετανιάχου «Λικούντ»...

συνήψε κυβερνητική συμμαχία με το κόμμα του Λίμπερμαν «Ισραήλ Μπεϊτένου» (Ισραήλ, το σπίτι μας), η οποία οδηγεί στη δεξιότερη κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στον Νετανιάχου να διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία 66 εδρών σε σύνολο 120, και όχι μόνο 61.

Μετά την αναπάντεχη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές τον Μαρτίου του 2015, ο Νετανιάχου προσπαθούσε να διευρύνει την πλειοψηφία, η οποία εξαρτιόταν από μια ψήφο και τον άφηνε στο έλεος των συμμάχων του.

Οι προσπάθειές του να διευρύνει την πλειοψηφία εντάθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. Οι ελιγμοί που επιχειρήθηκαν με τον ηγέτη της εργατικής αντιπολίτευσης Ισαάκ Χέρτζογκ κατέρρευσαν την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια ημέρα ο Νετανιάχου άρχισε τις διαπραγματεύσεις με τον Λίμπερμαν, πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος είχε ματαιώσει όλα του τα σχέδια το 2015, αρνούμενος να μετάσχει στην κυβέρνηση.

Με την ανακοίνωση της ένταξης του Λίμπερμαν στην κυβέρνηση, οι σχολιαστές έθεσαν αμέσως το θέμα μιας πιο σκληρής κυβερνητικής δράσης, κατά πρώτον στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-5-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις