Logo

Βέλγιο: Συλλήψεις τεσσάρων υπόπτων για τρομοκρατία - Στρατολογούσαν μαχητές για το Ισλαμικό Κράτος [φωτο]



 
 

belgium cops 25-5-2016Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων ύποπτων για τρομοκρατία προχώρησαν οι αρχές του Βελγίου. Οι συλληφθέντες φέρονται ότι σχεδίαζαν επίθεση στο Βέλγιο και παράλληλα ότι στρατολογούσαν μαχητές για το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου, Έρικ Φαν...

ντερ Σιπτ, οι τέσσερις συνελήφθησαν για «συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης». Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο για τους συλληφθέντες: «Ανακαλύψαμε στοιχεία ότι σχεδίαζαν μια επίθεση στο Βέλγιο».

Όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές του Βελγίου, η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε νωρίτερα την Τετάρτη έρευνες σε οκτώ σπίτια στην Αμβέρσα όπως επίσης στο προάστιο Μπόργκερχουτ και την κοινότητα Τέρνατ, και προσήγαγε τέσσερις ανθρώπους που φέρονται να είναι μέλη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και επιχειρούσαν να στρατολογήσουν μαχητές για να πολεμήσουν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ή τη Λιβύη. 

Δύο εκ των υπόπτων συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ενώ άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους.

«Υπάρχουν υποψίες ότι προσπαθούσαν να στρατολογήσουν πρόσωπα για να ταξιδέψουν στις εμπόλεμες ζώνες στη Συρία ή τη Λιβύη», επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση του εισαγγελέα.

belgium cops2 25-5-2016

Επιπλέον, προστίθεται ότι δεν εντοπίστηκαν όπλα ή εκρηκτικές ύλες στις κατοικίες όπου έγιναν οι έρευνες και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια εμφανής σύνδεση των υπόπτων με τους βομβιστές αυτοκτονίας της 22ας Μαρτίου που αιματοκύλισαν το διεθνές αεροδρόμιο και το μετρό στις Βρυξέλλες σκοτώνοντας 31 ανθρώπους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-5-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις