Logo

ΗΠΑ: 4χρονο παιδί έπεσε στο κλουβί γορίλα [βίντεο]



 
 

gorilla cincinnati 29-5-2016Υπάλληλοι του Ζωολογικού Κήπου του Σινσινάτι, στις ΗΠΑ, πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν γορίλα, το Σάββατο, όταν ένα 4χρονο αγόρι γλίστρησε και έπεσε μέσα στο κλουβί του. Ο Χαράμπε, ένας 17χρονος γορίλας βάρους 180 κιλών, έσερνε το μικρό αγόρι μέσα στο κατάλυμά του, επί περίπου 10 λεπτά, κάτι που οι υπεύθυνοι του Κήπου θεώρησαν...

απειλητικό για τη ζωή του παιδιού.

Ο γορίλας πυροβολήθηκε με τουφέκι και το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραυματισμούς, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο διευθυντής του Ζωολογικού Κήπου δήλωσε ότι αποφάσισε να θανατώσει τον Χαράμπε, αντί να του χορηγήσει ηρεμηστικό, επειδή το φάρμακο θα αργούσε να δράσει και στο μεταξύ τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν.

Ο ίδιος είπε ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας έδρασαν άμεσα και έσωσαν τη ζωή του παιδιού, αλλά όλοι οι υπάλληλοι του Κήπου είναι συντετριμένοι από την απώλεια του ζώου, που ανήκει σε ένα σπάνιο είδος.

Ο δυτικός πεδινός γορίλας είναι ένα άκρως απειλούμενο είδος, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF). Στην άγρια φύση, συναντάται στο Καμερούν, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την Ισημερινή Γουινέα.

Ο Χαράμπε, του οποίου τα γενέθλια ήταν την Παρασκευή, γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο Gladys Porter στο Brownsville του Τέξας και οι ειδικοί ήλπιζαν ότι θα μπορούσε να αναπαραχθεί.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-5-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις