Logo

Φόβοι για έως και 900 νεκρούς μετανάστες στα τελευταία ναυάγια στη Μεσόγειο



 
 

metanastes nauagio 29-5-2016Έως 700 μετανάστες εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους σε μια σειρά ναυαγίων στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Τα ναυάγια σημειώθηκαν νότια της Ιταλίας, την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, καθώς...

οι μετανάστες προσπάθησαν να φτάσουν στην Ευρώπη με μη αξιόπλοα σκάφη.

Ο ανοιξιάτικος καιρός έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επιχειρούν το επικίνδυνο πέρασμα στην Ευρώπη μέσω της Αφρικής, μετά το κλείσιμο της βαλκανικής οδού.

Η εκπρόσωπος της UNHCR, Καρλότα Σάμι, έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τα ναυάγια:

-Σχεδόν 100 μετανάστες αγνοούνται από σκάφος διακινητών, το οποίο ανατράπηκε την Τετάρτη.

-Περίπου 550 άλλοι αγνοούνται από μια βάρκα που ανατράπηκε την Πέμπτη το πρωί μετά την έξοδο από το Λιβυκό λιμάνι της Σαμπράθα, την Τετάρτη. Οι επιζώντες είπαν ότι το σκάφος δεν είχε κινητήρα και ρυμουλκείτο από ένα δεύτερο σκάφος των διακινητών.

-Σε ένα τρίτο ναυάγιο, την Παρασκευή, 135 άνθρωποι διασώθηκαν, 45 πτώματα ανασύρθηκαν από το νερό και ένας απροσδιόριστος αριθμός αγνοείται.

Σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, ο αριθμός των νεκρών από την περασμένη εβδομάδα θα μπορούσε να φτάνει ακόμα και τους 900.

Οι επιζώντες μεταφέρονται στα ιταλικά λιμάνια του Τάραντα και του Ποτσάλο.

Στο μεταξύ, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν τη διάσωση περισσότερων από 600 μεταναστών ανοικτά της Λιβύης το Σάββατο, από ένα στολίσκο πλοίων της ΕΕ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των διασωθέντων αυτή την εβδομάδα σε τουλάχιστον 13.000.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-5-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις