Logo

Τουρκία: Κύκλωμα δουλεμπόρων χρησιμοποιούσε παιδιά από τη Συρία ως σκλάβους



 
 

tourkia paidia sklavoi 31-5-2016Συμμορία δουλεμπόρων που χρησιμοποιούσε προσφυγόπουλα από τη Συρία ως σκλάβους, εξαρθρώθηκε σε επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας, στη νοτιοανατολική πόλη Καχραμανμαράς, όπου 282 παιδιά βρέθηκαν να εργάζονται για 12 ώρες την ημέρα, με αμοιβή πέντε τουρκικές λίρες (1,52 ευρώ) ημερησίως, ως συλλέκτες χαρτιού. Η επιχείρηση της αστυνομίας...

στήθηκε όταν παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού παιδιών από τη Συρία που μάζευαν χαρτί με καρότσια, στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία πραγματοποίησε ταυτόχρονες εφόδους σε τέσσερις διαφορετικές αποθήκες, όπου συγκεντρωνόταν το χαρτί.

Οι χωρίς άδεια αποθήκες χρησιμοποιούνταν επίσης ως κοιτώνες, σύμφωνα με τις αρχές.

Τα παιδιά, ηλικίας μεταξύ 9 και 14 ετών, παραδόθηκαν στις οικογένειές τους και τα 85 καροτσάκια που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκαν στις αποθήκες και θα σταλούν για καταστροφή. Οι αποθήκες σφραγίστηκαν από την αστυνομία.

Οι ιδιοκτήτες των αποθηκών φαίνεται ότι θα τη γλιτώσουν φθηνά με διοικητικά πρόστιμα, ενώ διοικητικές κυρώσεις αντιμετωπίζουν και τρία άτομα που πουλούσαν το χαρτί, έναντι 150 λιρών (45,5 ευρώ) ανά καρότσι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-5-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις