Logo

Για κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στο Euro2016 προειδοποιεί ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ



 
 

euro2016 31-5-2016Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Αμερικανούς που θα ταξιδέψουν στη Γαλλία αυτό το καλοκαίρι, ότι τα γήπεδα που φιλοξενούν αγώνες του Euro 2016, καθώς και άλλοι συνδεδεμένοι χώροι που προσελκύουν μεγάλο αριθμό οπαδών, θα μπορούσαν να γίνουν στόχοι τρομοκρατικών ενεργειών. Ανησυχίες για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, το οποίο θα διεξαχθεί...

μεταξύ 10 Ιουνίου και 10 Ιουλίου, διατυπώνονται σε νέα, πανευρωπαϊκή ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την Τρίτη.

Η οδηγία περιλαμβάνει χώρους όπου μεγάλοι αριθμοί θεατών μπορεί να συγκεντρωθούν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες σε γιγαντοοθόνες, για παράδειγμα πλατείες ή πάρκα, στα επικίνδυνα μέρη.

"Προειδοποιούμε τους πολίτες των ΗΠΑ για τον κίνδυνο πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, με στόχο μεγάλα γεγονότα, τουριστικά αξιοθέατα, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και τις μεταφορές", αναφέρει η οδηγία. Ωστόσο, δεν συνιστά στους ταξιδιώτες να μείνουν μακριά από τις περιοχές αυτές, αλλά να "επαγρυπνούν", να παρακολουθούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και να καθορίσουν σχέδια επικοινωνίας με την οικογένειά τους, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αναφέρει, επίσης, το πενθήμερο φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας της Καθολικής Εκκλησίας, που αρχίζει στις 25 Ιουλίου στην Κρακοβία της Πολωνίας, καθώς και τον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας, τον Ιούλιο, ως διοργανώσεις που ενδέχεται να αποτελέσουν στόχους.

Η οδηγία θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 31 Αυγούστου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-5-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις