Logo

Ανατροπή των δημοσκοπήσεων στις ισπανικές εκλογές - Τρίτο κόμμα οι Podemos



 
 

spain elections1 26 6-2016Ανατρέπουν τις δημοσκοπήσεις τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στην Ισπανία, που δίνουν νίκη χωρίς αυτοδυναμία στο Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, αλλά φέρουν τρίτο κόμμα τους Unidos Podemos. Με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, το Λαϊκό Κόμμα κερδίζει 137 έδρες, δηλαδή...

14 έδρες περισσότερες από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Δεύτερο κόμμα αναδεικνύονται οι Σοσιαλιστές με 85 έδρες, έναντι 90 της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης και τρίτο οι Unidos Podemos, με 71 έδρες.

Στην τέταρτη θέση κατατάσσονται οι Ciudadanos, οι οποίοι βγαίνουν αποδυναμωμένοι από αυτή την αναμέτρηση, κερδίζοντας 32 έδρες, έναντι 40 τον Δεκέμβριο.

Τα exit polls απέτυχαν να εκτιμήσουν και το ποσοστό συμμετοχής, που έφτασε στο 69,9%, δηλαδή στα ίδια επίπεδα με του Δεκεμβρίου, ενώ οι δημοσκοπήσεις έδιναν ποσοστό περίπου 51%.

Καμια δημοσκόπηση δεν προσέγγισε τα αποτελέσματα των εκλογών.

Πάντως, παρά την ανάκαμψη που εμφάνισε το Λαϊκό Κόμμα, παραμένει αδύναμο να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, καθώς τόσο οι Σοσιαλιστές, όσο και οι Podemos, έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας. Αν και τα δύο κόμματα δεν καταφέρουν να προχωρήσουν σε κυβέρνηση συνεργασίας, υπάρχει το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας, προκειμένου να βγει η χώρα από το κυβερνητικό αδιέξοδο στο οποίο έχει βυθιστεί τους τελευταίους έξι μήνες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-6-2016 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ισπανία: Στα αριστερά κόμματα η πλειοψηφία των εδρών σύμφωνα με τα exit polls


Τελευταίες Ειδήσεις