Logo

Αύξηση 500% των εγκλημάτων μίσους στη Βρετανία μετά το δημοψήφισμα



 
 

uk police 1-7-2016Δραματική αύξηση 500%, παρουσίασαν τα εγκλήματα μίσους στη Βρετανία, μέσα σε μία μόλις εβδομάδα από το δημοψήφισμα για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα εγκλήματα μίσους που αναφέρθηκαν μέσω Διαδικτύου στις αστυνομικές αρχές της Βρετανίας, έφτασαν...

τα 331 μετά το δημοψήφισμα, ενώ κατά μέσο όρο τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν μόνο 63.

Η αύξηση αυτή επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που αναφέρθηκαν στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες, περί υβριστικής ή προσβλητικής μεταχείρισης των μουσουλμάνων και των Ανατολικοευρωπαίων μεταναστών μετά το δημοψήφισμα.

«Είμαι σοκαρισμένη και αηδιασμένη με ορισμένα από τα κρούσματα ρατσιστικής ή αντιμεταναστευτικής συμπεριφοράς που καταγγέλθηκαν αυτήν την εβδομάδα», ανέφερε η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Αστυνομικών Διευθυντών, Σάρα Θόρντον, σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.

«Μετανάστες ανέφεραν λεκτική κακοποίηση, αρνητικά σχόλια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων και ξενοφοβικών σχολίων, αντιμεταναστευτικά φυλλάδια και, σε περιορισμένο αριθμό, επιθέσεις», πρόσθεσε.

Η Θόρντον είπε ότι θα ζητηθεί από όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της Βρετανίας να υποβάλλουν εβδομαδιαία στοιχεία για τέτοιου είδους εγκλήματα, ώστε να υπάρξει μια σαφής εικόνα του μεγέθους του προβλήματος.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υποσχέθηκε ότι θα καταστείλει τα εγκλήματα μίσους, αφού πολλοί βουλευτές εξέφρασαν ανησυχίες για τα επεισόδια που έχουν καταγγελθεί στις περιφέρειές τους. Το θέμα τέθηκε επίσης στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-7-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις