Logo

Μπαγκλαντές: Νεκροί έξι δράστες της επίθεσης στη Ντάκα - 13 όμηροι διασώθηκαν [βίντεο+φωτο]



 
 

dhaka2 2-7-2016Περισσότεροι από 100 κομάντο των δυνάμεων ασφαλείας του Μπαγκλαντές εισέβαλαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε καφέ εστιατόριο στην διπλωματική συνοικία της Ντάκα, για τη διάσωση των δεκάδων ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι από ενόπλους. Σύμφωνα με τις αρχές του Μπαγκλαντές η επέμβαση ολοκληρώθηκε...

με έξι δράστες νεκρούς και 13 ομήρους να έχουν διασωθεί από τις ειδικές δυνάμεις

«Η επιχείρηση τελείωσε. Η κατάσταση βρίσκεται πλήρως υπό έλεγχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρασιντούλ Χάσαν.

Σύμφωνα με αναφορές μεταξύ των ομήρων περιλαμβάνονταν ένας Ιταλός, ένας Ιάπωνας και ένας Ινδός. Ο Ιταλός πρέσβης στο Μπαγκλαντές, Μάριο Πάλμα,  σύμφωνα με το Russia Today, επιβεβαίωσε αυτές τις αναφορές λέγοντας ότι στο καφέ εστιατόριο βρίσκοναν επτά Ιταλοί.

Σύμφωνα με τον Guardian, η πρωθυπουργος του Μπαγκλαντές, Sheikh Hasina, είπε ότι 13 όμηροι διασώθηκαν, αλλά μερικοί σκοτώθηκαν.  Σε μία τηλεοπτική μετάδοση η πρωθυπουργός δήλωσε ότι έξι ένοπλοι έχουν επίσης σκοτωθεί και ένας συνελήφθη κατά την έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας στο καφέ εστιατόριο. 

Οι αρχές ανακοίνωσαν, επίσης, ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο αστυνομικοί.

dhaka1 2-7-2016

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα, οι ένοπλοι είχαν ζητήσει την απελευθέρωση ενός ηγέτη της εκτός νόμου μαχητικής οργάνωσης Τζαμάατ-ουλ-Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές (JMB), ο οποίος είχε συλληφθεί πρόσφατα

dhaka3 2-7-2016

Τι υποστηρίζει το ISIS

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, με ανάρτησή του στο πρακτορείο ειδήσεων Άμακ (Amaq) που πρόσκειται στην τρομοκρατική οργάνωση. Μάλιστα, το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε στο  διαδίκτυο και φωτογραφίες ανθρώπων που διατείνεται πως είναι ξένοι οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση.

dhaka5 2-7-2016

«Δεν υπήρξε καμιά βούληση για διαπραγμάτευση» από μέρους των δραστών της επίθεσης, δήλωσε λίγο νωρίτερα ο πρεσβευτής της Ιταλίας στη Ντάκα, Μάριο Πάλμα, στην ιταλική τηλεόραση. «Πρόκειται για μια αποστολή αυτοκτονίας», συμπλήρωσε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-7-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις