Logo

Αυτοκτόνησε ο δράστης του μακελειού στο Μόναχο - Εννέα οι νεκροί [βίντεο]



 
 

monaxo 23-7-2016Το πτώμα ενός άνδρα, που εικάζεται ότι είναι ο δράστης του μακελειού στο Μόναχο, εντοπίστηκε στην περιοχή της επίθεσης, στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου. Σύμφωνα με τον τελευταίο απλογισμό, από την επίθεση έχασαν την ζωή τους...

10 άτομα – συμπεριλαμβανομένου του δράστη – και 21 τραυματίστηκαν. Όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μονάχου, Ουμπέρτους Αντρέ, «υπάρχουν παιδιά μεταξύ των τραυματιών και νέοι μεταξύ των νεκρών».

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» να πρόκειται για τον δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών, έδρασε μόνος του και στη συνέχεια πιθανόν αυτοκτόνησε.

Tα κίνητρά του ενόπλου, ενός 18χρονου Γερμανο-Ιρανού, που δεν είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν, παραμένουν αδιευκρίνιστα. Σε ερώτηση αν είχε σχέσεις με τον ακραίο ισλαμισμό, ο Αντρέ αρχικά απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε ότι «η έρευνα θα συνεχιστεί».

Η Αστυνομία του Μονάχου ανακοίνωσε λήξη του συναγερμού, ενώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης, των οποίων η κυκλοφορία είχε διακοπεί, λειτουργούν και πάλι κανονικά.

Στο Βερολίνο συγκαλείται σήμερα το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας υπό την προεδρία της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών, ενώ αναμένεται νέα συνέντευξη Τύπου της αστυνομίας του Μονάχου, το μεσημέρι.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανάρτησε στην Κεντρική Ιστοσελίδα του (www.mfa.gr) τηλέφωνα επικοινωνίας για πολίτες που βρίσκονται στο Μόναχο ή τους οικείους τους. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Γενικού Προξενείου Μονάχου (00491746744898) και του Υπουργείου Εξωτερικών (210-368 1730) και στο email mdk @ mfa.gr.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-7-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις