Logo

Τουρκία: Συνελήφθησαν το «δεξί χέρι» και ο ανηψιός του Γκιουλέν



 
 

turkey1 24-7-2016Μετά τον ανηψιό του Φετουλάχ Γκιουλέν, οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Χαλίς Χανζί, που θεωρείται ως το «δεξί χέρι» του ιεροκήρυκα τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Σύμφωνα με το πρακτορείο  ειδήσεων Anadolu, ο...

ανηψιός του Γκιουλέν,  Μοχάμεντ Σαΐτ, που συνελήφθη και κρατείται στο Ερζουρούμ, θα μεταφερθεί στην Άγκυρα για ανάκριση και είναι πιθανό να απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Αξιωματούχος της τουρκικής προεδρίας ανέφερε ότι συνελήφθη και ένας από τους βασικούς συνεργάτες του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, ο Χαλίς Χανζί, ο οποίος φέρεται ότι εισήλθε στην Τουρκία δύο μέρες πριν την απόπειρα του πραξικοπήματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν ότι έχει οικοδομήσει «κράτος εν κράτει» στην Τουρκία και ότι συνωμοτεί για να ανατρέψει την τουρκική κυβέρνηση, κατηγορίες που αρνείται ο 75χρονος ιεροκήρυκας, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ..

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-7-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις