Logo

Νέα Ζηλανδία: Μήνυμα για ύπαρξη βόμβας σε αεροσκάφος της Qantas - Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο [φωτο]



 
 

queenstown airport 24-7-2016Ο φόβος για την ύπαρξη βόμβας  οδήγησε στην μερική εκκένωση του αερολιμένα στο Frankton, της Νέας Ζηλανδίας, μετά τον εντοπισμό από έναν καθαριστή ενός "μηνύματος" σχετικά με την ύπαρξη ενός εκρηκτικού μηχανισμού μέσα σε αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο  Queenstown. Το σημείωμα βρέθηκε...

περίπου στις 15:00 τοπική ώρα σε αεροσκάφος της Qantas QF121 που είχε έρθει από το Σίδνεϊ, μεταδίδει το Stuff NZ. Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι «κάποιο είδος μηνύματος για μια βόμβα» ανακαλύφθηκε σε ένα αεροπλάνο που τώρα βρίσκεται στην πίστα,  αναφέρει το Russia Today, επικαλούμενο τις αναφορές της New Zealand  Herald.

Η αστυνομία είπε ότι όλοι οι επιβάτες είχαν εγκαταλείψει το αεροπλάνο, όταν ανακαλύφθηκε  το ύποπτο σημείωμα.

Το Αεροδρόμιο Queenstown επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα του ότι ακυρώθηκαν οι προσγειώσεις δύο πτήσεων στο πλαίσιο του συναγερμού για βόμβα. Μία πτήσει από το  Wellington και μία από το Auckland. Μια πτήση από το Christchurch επίσης εξετράπη. 

"Το Αεροδρόμιο Queenstown εργάζεται αυτή τη στιγμή με την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας για να ανταποκρθεί σε μία προειδοποίηση ασφαλείας " αναφέρει ο αερολιμένας στην ιστοσελίδα του, προσθέτοντας ότι ο τερματικός σταθμός (terminal) του αεροδρομίου εκκενώθηκε προληπτικά στις 15:15.

Μετά την αρχική έρευνα ασφαλείας και αφού δεν βρέθηκε κάποια απόδειξη ύπαρξης εκρηκτικών μετά την αναζήτηση στο αεροπλάνο, η αστυνομία είπε σε μια δήλωση: Οι αρχές συνέχισαν να ερευνούν στις αποσκευές και στο κτήριο του τερματικού σταθμού, ενώ ανακρίνουν, επίσης, τους επιβάτες.  

Μετά από αναζήτηση,  περίπου, δύο ωρών οι αρχές έφυγαν από το αεροδρόμιο, αλλά υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν την έρευνα. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-7-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις