Logo

Ερεβάν: Όμηροι το πλήρωμα ασθενοφόρου που κλήθηκε στο υπό κατάληψη κτήριο της αστυνομίας



 
 

yerevan 27-7-2016Οι ένοπλοι που έχουν καταλάβει το αρχηγείο της αστυνομίας στο Ερεβάν της Αρμενίας, εδώ και 10 ημέρες, πήραν ομήρους το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου που έφτασε για να τους παράσχει ιατρική βοήθεια, σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Υγείας της χώρας...

"Δύο γιατροί, μια νοσοκόμα και ένας τραυματιοφορέας έχουν ληφθεί ως όμηροι", σύμφωνα με το υπουργείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ασθενοφόρο κλήθηκε να βοηθήσει δύο μέλη της ομάδας που τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς και αρνούνται να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Μόλις το ασθενοφόρο μπήκε στο κτήριο, οι ένοπλοι πήραν ομήρους τα μέλη του πληρώματος.

"Η αστυνομία λαμβάνει μέτρα για την απελευθέρωση των ομήρων μέσω διαπραγματεύσεων", ανέφερε η αστυνομία στην σελίδα της στο Facebook.

Οι ένοπλοι - υποστηρικτές του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης Ζιραΐρ Σεφιλιάν - εισέβαλαν στο κτήριο στις 17 Ιουλίου, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και παίρνοντας αρκετούς ακόμη ομήρους. Κατέσχεσαν, επίσης, μια αποθήκη όπλων.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, απελευθέρωσαν τους τελευταίους τέσσερις αστυνομικούς που κρατούσαν, αλλά παρέμειναν οχυρωμένοι μέσα στο κτήριο, το οποίο έχει περικυκλωθεί από αστυνομικές δυνάμεις..

Η ομάδα ζητά την παραίτηση του Προέδρου της χώρας Σερζ Σαρκισιάν και την απελευθέρωση του Σεφιλιάν.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει τη μικρή δημοκρατία του Καυκάσου, πυροδοτώντας συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τον χειρισμό του περιστατικού.

Ο Σεφιλιάν, ηγέτης μιας μικρής ομάδας της αντιπολίτευσης που ονομάζεται Λαϊκό Μέτωπο Σωτηρίας της Νέας Αρμενίας, και έξι υποστηρικτές του, συνελήφθησαν τον Ιούνιο με κατηγορίες ότι σχεδίαζαν να καταλάβουν κυβερνητικά κτήρια και εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών στο Ερεβάν.

Σφοδρός επικριτής της κυβέρνησης, ο Σεφιλιάν είχε συλληφθεί το 2006 όταν είχε καλέσει σε «μια βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης» και είχε φυλακιστεί για 18 μήνες. Απελευθερώθηκε το 2008.

Ο Σαρκισιάν, ένας φιλορώσος πρώην αξιωματικός του στρατού, υπήρξε πρόεδρος της χώρας των 2,9 εκατομμυρίων ανθρώπων από τη νίκη του στις εκλογές του 2008. Τότε, 10 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των υποστηρικτών του ηττημένου υποψηφίου της αντιπολίτευσης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-7-2016 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Αρμενία: Ομηρία στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Ερεβάν - Ένας νεκρός [βίντεο]


Τελευταίες Ειδήσεις