Logo

Επιπλέον 3.000 απολύσεις και λουκέτο σε 200 καταστήματα ανακοίνωσε η Lloyds



 
 

Lloyds 28-7-2016Η τράπεζα Lloyds ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περικόψει 3.000 θέσεις εργασίας και να κλείσει 200 υποκαταστήματα, προκειμένου να μειώσει τα κόστη της, εν αναμονή μιας μείωσης των επιτοκίων λόγω Brexit. Η τράπεζα επικαλείται πτώση της χρήσης των καταστημάτων από τους πελάτες και τις...

αναμενόμενες μειώσεις στα επιτόκια μετά το δημοψήφισμα του περασμένου μήνα. Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, προανήγγειλε μια μείωση των επιτοκίων στη διάρκεια του καλοκαιριού και το City αναμένει τώρα ότι τα επιτόκια θα μειωθούν περαιτέρω από το 0,5% - που αποτελεί ιστορικό χαμηλό - στις 4 Αυγούστου.

Οι νέες περικοπές προστίθενται στις 9.000 απολύσεις που ανακοινώθηκαν Οκτώβριο του 2014, στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος περικοπής δαπανών της τράπεζας και με τη σειρά τους ακολούθησαν 45.000 απολύσεις που είχαν ήδη γίνει μετά τη διάσωση της θυγατρικής της, HBOS, κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2008. Η Lloyds, η οποία κατέχει επίσης την τράπεζα Halifax, απασχολεί περίπου 75.000 υπαλλήλους - 54.000 λιγότερους μετά την εξαγορά της HBOS.

Τα συνδικάτα αντέδρασαν οργισμένα στην ανακοίνωση περικοπών. Ο Ged Nichols, γενικός γραμματέας του συνδικάτου Accord που αντιπροσωπεύει 22.000 υπαλλήλους που εντάχθηκαν Lloyds από την Χάλιφαξ, είπε ότι επιδιώκει επείγουσες συνομιλίες με την τράπεζα.

«Οι πιστοί, αφοσιωμένοι και πελατοκεντρικοί εργαζόμενοι στην Lloyds Banking Group ακόμα συνέρχονται από τις πρόσφατες απώλειες θέσεων εργασίας. Θα σαστίσουν από τις σημερινές ειδήσεις και θα αναρωτηθούν τι έχει συμβεί, που είναι τόσο καταστροφικό, ώστε περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας και κλείσιμο καταστημάτων να είναι απαραίτητο. Τα επιτόκια μπορεί να είναι χαμηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά γιατί είναι υψηλότερες και πιο γρήγορες οι απώλειες θέσεων εργασίας; Που θα πέσει ο πέλεκυς στη συνέχεια;», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα κλείσει 200 καστήματα μέχρι το 2017, που σημαίνει ότι συνολικά 400 καταστήματα πρόκειται να κλείσουν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας António Horta-Osório, δήλωσε ότι η απόφαση για την περικοπή θέσεων εργασίας - που θα εξοικονομήσει £400m - ήταν σκληρή. Αλλά, όπως είπε, η χρήση των υποκαταστημάτων έχει μειωθεί κατά 15% ετησίως, ταχύτερα από όσο κατά την προηγούμενη ανακοίνωση για περικοπές.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένεται η Τράπεζα της Αγγλίας να μειώσει τα επιτόκια στο 0,25%, μιλώντας τη στιγμή που η Lloyds ανακοίνωνε διπλασιασμό των κερδών προ φόρων το πρώτο εξάμηνο σε £2,5 δισ. Είπε, ωστόσο, ότι αν αφαιρεθούν οι δαπάνες αναδιάρθρωσης και άλλα στοιχεία, τα κέρδη μειώθηκαν κατά 5% σε £ 4,1 δισ.

Ο Horta-Osório επικαλέστηκε, ακόμα, τις οικονομικές συνθήκες που προκάλεσε το Brexit, καθώς η μετοχή της τράπεζας υποχώρησε, όπως και η συναλλαγματική αξία της στερλίνας.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη βιώσιμη ανάκαμψη κατά τα τελευταία χρόνια, η βρετανική οικονομία εισέρχεται σε αυτή την περίοδο της αβεβαιότητας από θέση ισχύος και είναι σε καλή θέση για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές αντιξοότητες», είπε.

Αλλά, πρόσθεσε, ότι η δεδομένης της αβεβαιότητας, είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστούν οι μακροπρόθεσμα επιπτώσεις στις δραστηριότητες της τράπεζας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-7-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις