Logo

Μέρκελ: Η Γερμανία θα μείνει πιστή στις αρχές της



 
 

merkel 28-7-2016Η Γερμανία θα μείνει πιστή στις αρχές της, τόνισε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη Τύπου, μετά τις επιθέσεις στη χώρα που άφησαν πίσω τους 11 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Η Γερμανίδα καγκελάριος διέκοψε τις διακοπές της και επέστρεψε στο Βερολίνο για να απαντήσει στην έντονη κριτική που της ασκείται...

για την μεταναστευτική πολιτική της, στον απόηχο των επιθέσεων.

Πρέπει να πολεμήσουμε την τρομοκρατία και να προστατεύσουμε όλους εκείνους που απειλούνται από αυτή, δήλωσε.

«Οι τρομοκράτες θέλουν να διαλύσουν τη συνοχή μας και την αίσθησή μας ως κοινότητα, καθώς και να επηρεάσουν τον τρόπο ζωής μας και την προθυμία μας να φιλοξενούμε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη» σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Βλέπουν έχθρα και φόβο μεταξύ των πολιτισμών, όπως και μεταξύ των θρησκειών, όμως εμείς στεκόμαστε με αποφασιστικότητα απέναντι σε αυτό» πρόσθεσε, υπερασπιζόμενη τη μεταναστευτική πολιτική που έχει ακολουθήσει και για την οποία έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις.

«Θα τα καταφέρουμε» υπογράμμισε.

Η κ. Μέρκελ προανήγγελε ότι «το Φθινόπωρο θα υπάρξει μέριμνα για την ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας» και ανακοίνωσε μέτρα για την παρακολούθηση του διαδικτύου.

«Πολλά μέτρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Μεταξύ άλλων, η διατήρηση των δεδομένων, η καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και η διεθνής συνεργασία μεταξύ των αρχών της ασφάλειας στην Ευρώπη. Ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί η ασφάλεια στη χώρα μας», τόνισε.

Επεσήμανε, ακόμα, την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες επαναπατρισμού προσφύγων.

Αυτό σημαίνει συνεργασία με το Αφγανιστάν και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, επισήμανε η καγκελάριος της Γερμανίας. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», πρόσθεσε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-7-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις